Nuffnang

Monday, January 9, 2012

Carian yang tertinggi..

Sejak aku buat entry mengenai percutian ke Universal Studio Singapore dan juga Tip membaiki tandas (bilik air) tersumbat, nampaknya hari-hari ada yang sampai ke blogku melalui kedua-dua carian tersebut. Kiranya menjadi carian tertinggi di blog aku setakat ini. Entah mengapa, aku rasa seronok pula. Bukan kerana trafiknya. Tapi kerana rasa seronok bila dapat berkongsi.

Bukannya apa, blog aku hanya blog yang berkongsi kisah peribadi. Jadinya bila ada kisah dan cerita kita  boleh beri manfaat untuk orang lain tentunya aku terasa sangat gembira. Terasa bermakna perkongsian itu kerana memang itulah tujuan sebenar aku mahu berkongsi. Tak dapat nak beri banyak, sikit pun jadilah bila ianya dapat memberi kebaikan untuk orang lain.

Ianya membuatkan aku tersedar, kemanisan itu bukanlah hanya ketika kita menerima, tapi kemanisan itu juga kita perolehi ketika memberi.

38 comments:

Nini D.. said...

btol kak....sharing is caring ;)

noor said...

haaaa btl tuh...sharing is caring! slm kenal n folo u

Tina Othman said...

kekadang kita rasa info tu biasa2 je, tapi itu yg org kerap tgk =)

Huda said...

betul tu kak ...sharing is caring..:)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

tula kengkadang entri yg x kita sangka org salu carik..

L said...

give hand better yhan take hand.. hahahahha

Jom baca kejap =)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/iman-kita.html

.: iEyLa :. said...

sharing tuk info bg orang yang memerlukan tu kak..
keep it up k.. :)

Ati Masrif said...

salam hanis,

anak2 dah sihat ke?

kemanisan kerana 'memberi'
lebih terasa nikmatnya :)

ummiross said...

seronok kan Hanis,kalau info yang kita anggap tak seberapa tapi memberi manafaat kepada ramai orang..

Eye_nee said...

sumbangan yg kita fikirkan sedikit memeberikan manfaat yg besar pd org lain...mmg lah kita akan rasa gembira sis...semoga perkongsian itu sama sama dinikmati kemanisannya...

Kamalia said...

bak kata ustaz abu saif:
erti hidup pada memberi..
saya pun suka kalau boleh berkongsi info yang berguna pada orang lain..

:: Mrs.Eady :: said...

sweet! :)

Dalila Hamid said...

akak x pernah smpai singapore.. jadi blog kawan2 dijadikan rujukan... mcm menarik ja baca... itu stu prkongsian

kakcik said...

Kakcik pula hairan bila catatan kakcik 'antara helang dan memerang' sentiasa naik dalam carta carian! :)

amiey lee said...

huhu samala kita kak.. selalu ada word uss dlm pencarian kt blog kita..heeee

alhamdulillah dpt kongsi apa

Lulu Caldina said...

semangat kak fea ;)

ainnoraini said...

ada jugak beberapa tajuk yg dijadikan bahan rujukan..kadang2 macam tak sangka jer kannn...

atuk said...

Assalamualaikum Hanis

tahniah

kecil tapi besar menafaatnya

Daddy Ziyyad said...

Dulu saya ada buat entri pasal Fasha Sanda, ala, sikit aja ceritanya..sampai sekarang entri tu paling top carian nya! hahaha..sah org Malaysia ni gila artis

susumanis said...

The more u give, the more u receive..sbb tu sadaqah amal jariah itu kunci rezeki yg bkn saja dalam btk wang ringgit tapi semua great things yg datang dalam hidup kita..insyaAllah..May allah keep blessing hanis for yr kind sweet intention of sharing :) amin..

diana said...

betul kak...
ramai blogger yang buat entry makan angin tapi sayang depa tak pandai nak gunakan tu untuk dapatkan traffic dari enjin carian...

sepatutnya bila depa buat entry tentang tempat2 menArik ni pastikan depa terangkan dengan terperinci,contohnya harga tiket,hotel berdekatan,bayaran masuk sebab semua tu la yang orang akan search kat google dan untung2 bawak ke blog kita..

kebanyakan blog setakat cerita...
best atau tak best dan kemudian letak gambar..
jadi entry dia cuma tersimpan kat blog dia jela ..masa akan datang orang nak cari maklumat tak membawa pun ke blog dia..

Cik Rose Cute said...

Biasanya...entry biasa orang datang tengok hihihi...Follow sini..

farah fauzi said...

nnt nak tany akaka pasal ibfo yang pakej hotel tuh..hehe

Kunang-Kunang said...

Seronok jika N3 di blog kita memberi manfaat pada orang yang singgah.

Suara Kalbu said...

Salam Kak,

Betul kak. Sharing tu bagus supaya memudahkan orang lain yang membuat pencarian maklumat. Tak dapat banyak, dapat bantu sikit pun jadilah la kak kan ?

Mcm blog ini, hari2 ada orang search resort Cherengin Janda Baik Resort tu

eB ezrin said...

betol, sharing is caring :)

Kayun.Zack said...

hehe. carian tertinggi saya adalah cerita2 yg saya suka tengok n saya masukkan dlm blog. bukannya ada review ka apa pun cuma tulih kata saya suka sgt ja. hehe.

Alin Marlini said...

kalau pasal info..pasti orang ramai nak tau..bagus tu...

Dinas Aldi said...

Rasa seronok sangat bila dapat membantu orang lain kan :)

Amy Syaquena said...

betul cakap akak...sharing is caring kan...

Pok Amai-Amai said...

...dan sy pun belajar sesuatu!

-Sara- said...

sharing is caring kak hanis :)

~ yus ~ said...

seronok kan hanis...:)

Gen2Merah said...

alahamdulillah.. saya pun gembira dapat berkongsi pengalaman dengan akak... all the best yaa... blog ini tetap menjadi singgahan... (",)

Izan Ishak said...

setuju dgn kak fea... apa yg baik eloklah kita kongsikan bersama kan. moga2 ramai lagi yg bakal dapat manfaatnya...

h A n Y S said...

Sy pernah share resepi kat blog, n resepi tu lah carian tetinggi n sentiasa ada.. Akak share lah apa2 resepi yg bes kak.. :-)

~Nana BamBam~ said...

bab2 info berguna memang orang nak cari kak...lebih2 lagi kalau akk ade bagi tips2 mcm mana nak jadi hebat macam blogger ben ashaari..ahhaa.. :P

whitecappuccino said...

seronokkan bila apa yang kita hasilkan dapat memberi manfaat kepada orang lain.