Nuffnang

Tuesday, March 8, 2011

Entry buat semangat...

Dari balik kerja tadi dah plan nak iron baju sekolah anak. Tapi sangkut aje lagi. Petang tadi dah nak start iron teringat nak menyental uniform anak-anak dulu. Lepas settle tu teringat yang en.asben ada kelas aikido malam ni. Jadinya iron baju aikidonya dulu. Siap iron baju tu dah nak masuk maghrib pula. Turun bawah panas-panaskan lauk sambil masuk baju dalam mesin basuh. Lepas berbuka puasa dan kemas sikit-sikit naik atas balik. Lepas solat maghrib dok lepak teman anak-anak baca buku untuk exam esok sampai waktu isyak. Lepas isyak tak jadi juga sebab packing baju dulu. (Citer packing baju ni nanti sambung next entry).

Sekarang ni dah pukul 10.30 malam. Tak juga iron baju sekolah anak lagi. Kalau iron esok pagi pun boleh sebenarnya. Tapi sekarang ni taknak lambat keluar rumah. Jadinya kalau prepare semua awal-awal lagi senang. Dah nak start iron tadi mengada pula nak layan blog kejap. Jadinya tersangkut jugalah lagi. Oklah lepas ni nak terus start iron baju. Oppsss.. sebelum tu nak bawak masuk kereta dalam pagar dulu. Tadi park kat luar. Tapi en.asben dah balik, jadinya en.asben dah tolong bawa masuk kereta. Alhamdulillah..  Tak payah keluar dah. So lepas ni boleh terus start iron baju anak-anak lepas jengguk en.asben dulu.

He..he..  post entry ni dulu buat semangat..  

39 comments:

sarah-najwan said...

sket2 ade ciri ketegaran blog macam saya..hhee..

jika saya nk juga wat buah semangat utk wat keje lain .bukok blog dulu..publish n3 pahtu baru keje jalannnn...hehe

tapi xpe..jnji keje beres sokmo..

h A n Y S said...

blog mmg tak leh tinggal kan kak? even sibok mcm mn pon..mesti nak jenguk even sekejap..hehe

Atsuko Ichirou said...

wah...
tak tahan tak blogging...
tp dahulukan bende yg penting..hehee

ummiross said...

dah iron ke belum ni, ke nak tido dulu...hehe.

Shiela Latif said...

banyak nyer kerja hanis...selamat hari wanita ya ;))

HaDi said...

Ketagih nk publish entry kena bt dulu...baru hati tenang nk buat keje lain...=)

Maya said...

Go go..chaiyok! hehe

A.s.t.i.n.a said...

wahh kak Nis rajinnnyeee...

baju aikido pun iron.. untuk En asben..

mamalieyna said...

hehe...blog pun leh jd pembakar semangat kan..chaiyok2x..hehe..

Pencacai Alim said...

yaa..hidup blog

Izan Ishak said...

hehehe...senyum2 je izan baca akak punya entry ni. sbb izan pun selalu je camni. nak buat itu ni...asyik tersangkut kat mana2...

tp pagi ni lancar sbb kemas2 dulu....barulah boleh bukak blog~

ceria selalu ye kak!!

Adzriel AB said...

ha..ha.. akak segregate je keje2 iron ni. anak2 gosok sendiri. akak gosok baju hubby & baju azri (darjah 3) je. baju tak larat nak sental dah kecuali teruk sangat. ada baby ni limited sikit nak bergerak. bila baby besar baru selesa nak buat macam2 kerja.

my name is Yana said...

ade je yg sangkut ye kak..hehe..

Fieza79 said...

byk keje gak tu..sll iron baju pagi2...tu yg bt pagi2 jd kelam kabut tuu..huhuu

diana said...

buat kerja rasa tak tenang bila blog tak di belai2..
hhehe

Hanis Azla said...

sarah najwan : ha..ha.. ciri2 tu dah ada juga yer.. asalkan kerja beres sokmo kira oklah kot kan..

hanys : itulah, mesti nak jengguk juga walau kejap pun.. he..he.

atsuko ichirou : dah betullah tu..

ummiross : alhamdulillah, settle juga segalanya sblm tidur smlm..

shiela latif : itulah.. Thanks yer shiela.. slmt hari wanita juga..

hadi : itulah pasal.. lama tak nmpk hadi.. sihat?

maya : chaiyok2..

astina : tanggungjawab isteri, kenalah buat..

mamalieyna : betullah.. pembakar smgt utk blogger mcm kita..

pencacai alim : ha..ha.. hidup..

izan ishak : itulah, ada aje kerja kita in between tu kan.. tp takpe.. janji buat juga kan.. semoga izan pun ceria selalu..

adzriel ab : best kan akak bila anak dah besar.. boleh segregate tugas.. saya pun yg anak perempuan tu mmg dia buat sendiri.. tp yg anak lelaki & ayahnya kitalah yg kena buatkan.. uniform tu klu tak sental, kita pula yg tak sanggup tgk dia org pakai esok.. he..he..

my name is yana : itulah.. ada aje sangkutnya..

fieza79 : ini sbb nak elak sibuk pagi2 lah tu.. itu yg bersungguh nak siapkan semuanya malam2..

Hanis Azla said...

diana : ha..ha.. kena belai2 dulu baru tenang kan..

farah fauzi said...

akak..lain kali sebelum nak wat apa2 nak kene tulis entry dul la..baru kuat semnagat..hehe

Simplemama said...

akak, saya paling malas iron baju....paling suka layan blog...
macam mana ek nak suruh dpt iron baju ngan lancar..sb saya rasa sy iron baju macam agak lambat...tensionnnnnn...

✿ etiey erywan ✿ said...

cantik sgt header tu,. sweet..

iron baju kerja paling saya tak suka... malas

bunga said...

ehh2..kena iron tu..haa..

h4ni3 said...

kekeke

so, kul baper baru abes mengiron?

MamaTiaMia said...

hanis,memang malas nak iron kan..kena duduk pakai ironing board yang rendah depan tv dengan semangkuk makanan:):):)

-Sara- said...

sweetnya akak nii..xtau nape..walopon xde pic tp sara dpt bayangkan jee :)

Hanis Azla said...

farah fauzi : itulah farah.. klu janji dgn diri sendiri selalu x menjadi.. klu janji dgn org segan juga klu tak buat.. he..he.. itu yg jd semangat tu..

simplemama : akak pun x suka juga bab2 iron baju ni.. tp sebab utk org tersayang terpaksalah buat juga.. helper pun takder.. he..he..
Salam kenal yer..

etiey erywan : kita serupa..ha..ha.. Thanks yer.. header tu teman blogger yg tlg buatkan..

bunga : ha..ha.. sikit lg nak kena..

h4ni3 : 11.30 pm jgk..

mamatiamia : itulah.. kena ada byk pemangkin baru kerja boleh jalan kan.. he..he..

-sara- : bayangan gurauan.. he..he.. thanks sara..

Suara Kalbu said...

Huhuhuhu...

Ida malas iron baju tapi nak tak nak tetap kena buat huhuhuh

Daddy Ziyyad said...

Dah iron ke belummmmm??? :P

sissyira said...

salam

siapa juga satu entry akhirnya..

Hanis Azla said...

suara kalbu : samalah.. dah terpaksa kenalah buat juga kan..

daddy ziyyad : dahhhh setelll malam td juga.. Alhamdulillah..

sissyira : itulah.. siap juga 1..

wahida said...

kalau saya lak, kalau dah tgk blog, mmg x jadik keje la jawabnye...hehehe...sbb tu saya suka setel suma keje baru bukak lappy...

Ati Masrif said...

cara macam sama je dgn kita
asyik tertangguh2
dan akhirnya ...
suboh esok juga baru nk gosok..huhu

Amy Syaquena said...

sudah iron ke belum...

Pala Maldini said...

lepas post entry.. tido kejap la...

ala besok je lah iron baju.. hehe!

Dilla Ady said...

dilla setakat kt ofis jek la pikir blog..da kt umah, tak pikir pun..walaupun kekadang pinjam bb adik..

hmmm...tk cukup tegar lagi la ni maknanye..

Hanis Azla said...

wahida : kdg tu tak boleh nak setel kerja plk selagi tak tgk blog dulu.. he..he.. problemo betul..

ati masrif : sama yer ati.. Kdg tu gitu juga kesudahannya.. ha..ha..

amy syaquena : sudah setel amy.. hari ni menunggu lg.. adoiii..

pala maldini : kdg tu dok tagguh2 terus tertunggak esok jgk.. hi..hi..

dilla ady : oh ye ke.. bagusnya.. klu akak mcm tu siap semua kerja rmh.. he..he..

Adzriel AB said...

kalau akak kena settle kan keje dulu baru wat entry. kalau tak susah nak bangun dari pc ni.

Aida said...

kak hanis, saya pun akan jadi huru hara bila waktu pagi .. mana tak huru hara .. time tulah nak iron baju .. pastu bila lambat, suh plak mr hubby drive laju² .. pastu kena marah lah .. apa lagi ..

Hanis MY said...

comel la akak ni sempat lagi rindu mindu kat blog...

Hanis Azla said...

Adzriel Ab : itulah, bila dah ngadap komputer mmg selalu melekat..

aida : sbb itulah akak klu boleh nak siapkan semuanya malam2.. tp manjang pagi juga dpt setelkan.. ha..ha..

Hanis MY : he..he.. bila rindu bertandnag..