Nuffnang

Wednesday, March 2, 2011

Geng Baju Hujan (GBH)..

Pagi semalam hujan lebat waktu anak-anak mahu ke sekolah. Jadinya aku pun mengeluarkan baju hujan yang kami dapat semasa ke Moonsoon Cup di Terengganu tahun lepas dari simpanan. Sebab hujan lebat jalan di depan rumah sudah dipenuh dengan air. Jadinya bila van sampai, terpaksalah en.asben mendukung anak-anaknya yang sudah lengkap berbaju hujan tu ke dalam van sekolah. Punyalah taknak anak-anak kebasahan. Harap-harapnya bila sampai sekolah taklah basah sangat sebab dah lengkap berbaju hujan siap cover beg sekolah sekali. Tapi bila check semula balik sekolah semalam mereka kata mereka kebasahan juga. Pelik juga. Rupanya baju hujan tu mereka pakai sehingga dalam van sekolah saja. Bila tanya kenapa mereka kata baju hujan dah basah takkan nak terus pakai. He..he.. Itulah jadinya bila tak pernah pakai baju hujan.

ps : to en.asben thank you very much sebab sanggup kebasahan sebab dukung anak-anak dalam hujan semalam. Sayang u sangat. Kepada anak-anak pula ingat yer. Punyalah sayang ayah kat u all. So jangan lupa, kalau dah besar nanti belikan ayah kereta Aston Martin. Eh..eh.. jadi anak-anak yang soleh dan beriman pun dah cukup membahagiakan hati kami berdua.

28 comments:

farah fauzi said...

warghh...ayah demand keta nih..hihihi..tapi best bila sekali sekala main hujan..zaman budak2 dulu kalu main hujan jer kene marah...mama kata jagn main takut nnt demam..hehe...terus tak main..takut!!!..

Pala Maldini said...

wah.. idamannya aston martin tu..

itu abahnya yang mengidamkan ke.. ibunya yang mengidamkan.. hehe

sissyira said...

salam

amboi kak...mintak keta tu...hehe

Hanis MY said...

haha..sempat lagi minta kereta apapun akak n hubby sgt sweet n loving..i likeee...

my name is Yana said...

aston martin utk ayah dan ummi ngedate nanti bila dh tua yer...hehe..boleh2 sebab tu han dan az kena belajo rerajin kan?

ummiross said...

hik2x ummi pun nak cari baju hujan yang tak basah...

diana said...

nama pun baju hujan..
aih..lepas ni klau hujan bawak payung je la.tapi budak2 lelaki ni cukup tak suka bawak payung pulak..

Daddy Ziyyad said...

kereta james bond tu..:)

Eye_nee said...

amboi ayah tak hengattt.. minta aston martin tuu...tp baik aston martin waima aston villa sekali pon tak kan dapat membalas jasa ayah dan ibu kan....

lydzar said...

kan main lagi ayah punya demand eh hehehe..

=sz= said...

ok, saya akan "take noted"...
kena beli kan 2 pasang baju hujan...1pasang pakai smpi masuk van pastu nnt nak kuar van pakai yang 1pasang lagi ;p

A.s.t.i.n.a said...

hok aloh comel.. asben penyayang tu kak.. syukur tau..

wahida said...

alhamdulillah akak dpt suami penyayang dan caring cenggitu...bestnya....

Hanis Azla said...

farah fauzi : sesekali nak demand he..he.. bestkan kalau dpt main hujan..

pala maldini : he..he.. itu yg ayahnya ngidam..

sissyira : melawak aje.. tpi klu dpt syukran..

hanis MY : sambil menyelam minum air.. ha..ha..

my name is yana : tak dapat keta, dpt belajar pandai2 pun dah buat hati mak ayah suka kan yana..

ummiross : he..he.. klu ada saya pun nak 3 ummi..

diana : klu bwk payung pun diana, manjanglah dok tinggal kat sekolah tu..

daddy ziyad : itulah, nak merasa feel james bond.. he..he..

eye-nee : sgt betul kata2 akak tu..

lydzar : demand kena tinggi.. he..he..

=sz= : ha..ha.. parah juga klu gitu yer..

astina : Alhamdulillah.. mmg bersyukur sgt2..

Hanis Azla said...

wahida : Alhamdulillah.. semoga berkekalanlah kasih sayangnya kepada kami..aminnn..

Dilla Ady said...

mintak2 diorang dapat belikan kak..ape salahnye kan?huhuh

nurkaloi said...

wahhh
demand dah ni
hahahahahaha boleh ajer ye sis

weee ingatkan geng hindraf tadi haha

h4ni3 said...

masa kecik2 dulu pun, hari2 mak paksa saya bawak baju ujan.. kaler ijau! :D

wahh.. dah dapat aston martin nanti, jangan lupa ajak kite jenjalan.. hehehe

aliza said...

alahai sweetsnya akak, bahagianya bila tengok family akak, untuk anak-anak akakkan, hope keluarga akak bertambah bahagia, amin :)

Dinas Aldi said...

kasih sayang ibu & ayah tiada bandingnya!

comelnya pakai baju hujan tuh! :D

walaupun tak jadi james bond kat pelem tapi tetap james bond di hati anak2, akak pasti tu.

-Sara- said...

wah, sweetnya akak anak beranak..sukee je sara bace :)

sarah-najwan said...

xpeanh beli baju ujan..
jika gi skol time ujan..anak2 saya main redah je..ganaz betul mak dia ni..saya la tuuu..huhu

kete aston martin tu xpenah dgr lak..hehe..macam ferari ek?..

mamalieyna said...

comei je baju hujan, nape taknak pakai pulak..kan dah basah..huu~ seb baik tak demam ke hapa..skrg mmg cuaca hujan je kan..tp baru semalam kan hujan sebelah pg, biasa petang..hu~

Adzriel AB said...

en asben :i luv u too mama! ewahh! suka akak dengor tau!

bunga said...

so sweet..seorang suami yang periahatin..

Hanis Azla said...

Dilla Ady : klu dpt Alhamdulillah.. mmg tak tolak punya.. he..he..

nurkaloi : kdg2 dgn anak2 maka ayah kena demand sikit..

h4ni3 : oh ye ke... saya masa kecik dulu tak pernah merasa pakai baju hujan.. InsyaAllah klu dpt aston martin tu mmg x lupa kengkawan.. he..he.

Aliza : Alhamdulillah.. kita sama2 doakan biar keluarga kita sentiasa bahagia yer..

Dinas Aldi : mmg sgt betul kak.. james bond kat hati anak2 pun dah cukup baik..

-sara- : family sara pun mcm tu juga.. loving jgk..

sarah najwan : selalu tu pun suruh redah jgk.. tp skrg ni ada stok baju hujan, itu yg bagi pakai..
aston martin tu mcm keta james bond tu.. he..he..

mamalieyna : rasanya malu dgn kwn pun sama jgk tu.. he...he.. skrg musim hujan kan.. tp tengah hari panas sgt..

Adzriel AB : Ha..ha.. akak tlg jawabkan on behalf yer..

Bunga : Alhamdulillah.. harap2 berterusan..

Izan Ishak said...

macam tu lah kasih sayang sorang ayah pada anak2 kan kak. takmo anaknya kebasahan dalam ujan. izan pun kalau ujan, temankan muhaimin guna payung je~

Hanis Azla said...

kasih sayang dan pengorbanan ibu ayah mengatasi segalanya kan izan..