Nuffnang

Tuesday, March 8, 2011

Meneka dalam kesamaran...

Perbualan di majlis perkahwinan.

A : Pengantin ni sama tempat kerja ke.
B : Ish.. sama tempat kerja apa. Pengantin lelaki tu kan bawa lori.

He..he.. biasalah kan. Kita lebih suka meneka dari bertanya. Kadang-kadang memang mengena. Tapi selalu juga kita yang terkena. Kadang tu memang sah-sah kita tak pasti. Tapi bila nak keluarkan pertanyaan dalam bentuk soalan yang direct kita jadi segan pula. Jadinya keluarlah soalan yang ada unsur-unsur teka teki.

27 comments:

Adzriel AB said...

sessi mengorek rahsia...

=sz= said...

ihiksss...
pak encik saya pun drebar lori kak! tapi lori dia la..kekeke...klu drebar lori takde mmg sah2 la dia yg bawak lori tu ke hulu ke hilir :))

diana said...

babak gosip2..
hehhe

Hanis Azla said...

adzriel ab : itulah, sebenarnya nak berbasa basi.. tp tak kena pula soalannya.. sbb jarang benar ada perempuan yg bawa lori..

=sz= : klu driver lori dah lebat incomenya.. klu tokey lori lagilah masyuk yer suzie.. Alhamdulillah..

diana : he..he.. bukan gosip, cuma manis mulut nak bertanya..

lydzar said...

betul..ni kira tanya secara berlapik la kot.. :D

Aida said...

kak hanis, aida suka tanya .. sbb lagi tepat dan jawapan direct .. no middle man .. ahaksss

h4ni3 said...

iyela.. pengantin lelaki tu bawak lori.. yang pengantin pompuan tu, keje kat opis company lori tu.. hehe

Dinas Aldi said...

drebar lori gaji mahal ooo! :)

soalan mendapatkan informasi tu, hehe

my name is Yana said...

tu soalan nk mengorek tp malu nk tanye direct..hehe..

Pala Maldini said...

bila kita salah.. orang yang kita tanya tu akan terasa pandai, so, dia akan bagi jawapan...

Ati Masrif said...

biasa benor buat mcm tu..hihi

nak tanya terus...
ai..kan pemalu..ahaks

Fieza79 said...

betanya smbil2 mengorek rasia..tu soklan pun mcm berbaur kebodohan pun ada ye...biasa la tu manusia akhir zaman..hehe

Kamalia said...

akak,saya pun suka buat spekulasi dulu..sbb malu nak tye direct..taku cam busy body pun ade..hehehe

Dilla Ady said...

biase la kan kak, mesti nk anggap dulu yang bukan2 pastu bile da tau perkara sebenar baru la...ooooo..hihihi

farah fauzi said...

betulll...selalu jer main teka untuk naks edapkan tpik perbualan..ishhh...

Hanis Azla said...

lydzar : itulah, org kita kan lbh suka ckp berlapik gitu..

aida : lg bagus yer.. terus dpt jwpn yg tepat..

h4ni3 : hmm.. mungkin juga kot.. tp bukan itu jwpnnya.. he..he..

dinas aldi : kiranya soalan berinfomasilah tu.. he..he..

my name is yana : mahu tp malu..

pala maldini : betul juga tu.. sbb tu dah siap sedia dgn jwpn kan..

ati masrif : org kita mmg ramai yg pemalu.. hi..hi.

fieza79 : kisah biasa kan mcm tu..

kamalia : ha..ha.. klu buat spekulasi boleh cover line iye tak..

Hanis Azla said...

dilla ady : lps tu panjanglah oooooh nya kan.. hi..hi..

farah fauzi : betul.. barulah nmpk manis sikit perbualan kan.. he..he..

-Sara- said...

haahla kak, suke buat andaian sndri kan..hehe

NICK IRFAN said...

bwk lori? pengantin lelaki tu keje bawak lori apa? kontena ker?

- GC - said...

laaa.. smpai kerja satu tempat pun nak di tanya? haha

sarah-najwan said...

tapi lebih baik kita teka..dan teka tu yg bagus2 dulu kan..lepas tu bole la..oooooooo..gtu gamaknya..hehee

ummiross said...

Hehe serkap jarang...

Hanis Azla said...

-sara- : suka2 kita ajekan..

nick irfan : alamak nick.. akak pun tak tahu.. ini bukan perbualan akak.. tp perbualan org lain.. akak dgr aje.. he..he.. saja nak bercerita sbb selalunya akak pun mcm tu jg..

-gc- : untuk lbh mengenali.. apa salahnya kot.. he..he..

sarah najwan : teka kena positif.. he...he.. takdelah, klu mula2 dh negatif takut org x layan pula kan..

ummiros : he..he.. meneka dlm kesamaran..

Izan Ishak said...

betullah kak, nak tanya direct cam segan ke apa kan...so main teka teki dulu. last2 mmg tak mengena... hikhik..

Adzriel AB said...

kalau bawak van sekolah ramai le ye..

A.s.t.i.n.a said...

sebab tu lah kak nis kan.. bersanding bagai ni sebenarnya budaya hindu.. pasti tak lepas dari mcm2 prasangka tetamu.. kita dengar saje k.. jgn berjemaah..

Hanis Azla said...

izan ishak : teka teki yg ikut nasib.. he..he..

adzriel ab : ramai juga kan kak..

astina : mendengar dan tak perlu menyampuk kan..