Nuffnang

Thursday, March 24, 2011

Kereta sendiri juga yang lagi best..

Mulai semalam sampai hari sabtu, aku exchange kereta dengan adik aku. Kenapa? Sebabnya adik aku dan familynya pergi bercuti ke Penang. Emak, makcik dan sepupu aku pun ikut sekali. Jadinya kalau guna keretanya mereka kena naik 2 kereta. Jadinya untuk memudahkan perjalanan mereka pinjam kereta aku. Jadinya senang, semua boleh naik satu kereta saja. Adik aku ni brutal sikit. Orang jalan masa cuti sekolah. Dia pula jalan waktu sekolah buka. Selamba derk aje biar anak ponteng sekolah. Katanya baru tadika dan sekolah rendah. Jadinya takpe. He..he.. Banyaklah dia punya takpe.

Walaupun kereta adik aku ni up sikit dari kereta aku, tapi tetap juga aku rasa macam tak best bawak keretanya. Kaki rasa tak selesalah. Pandangan rasa tak puaslah. Itulah, inilah. Bukan aku sorang saja rasa begitu. Han pun cakap yang sama juga.  Itu yang rasa macam kereta sendiri lagi best. Walaupun dapat peluang drive kereta mahal sikit dari keretaku, tapi tetap juga rasa kereta sendiri yang biasa-biasa itu lebih baik.

Dalam dok bercerita ni aku terfikir pula. Aku yang bawak kereta up grade ni banyak betul komplennya. Adik aku yang bawak kereta down grade tu apa pulaklah rasanya. He..he.. nasiblah yer. Yang penting selamat pergi dan selamat balik. Semoga dilindungi sepanjang perjalanan dan dipermudahkan segalanya. Kalau bawak balik jeruk dari Penang pun best juga.

27 comments:

diana said...

biasalah tu kak..
saya pun kalau nak pi mana2 tak suka naik kereta orang..
tak sedap je rasa..
nak tidur pun tak boleh..
padahal kereta sendiri bukan hebat pun..
hahahah..

h4ni3 said...

hehehe
takpe.. sekali skala lenjan jer kereta dia
kita rasa tak best sebab dah terbiasa dgn kereta sendiri
cuba kasi exchange lama sket.. nanti mesti rasa taknak pulangkan kereta yang 'up sket' tu
hehe

sarah-najwan said...

kete sdiri xkisah
nok gohek ke nak gostan
jika kete org
kita mcm nk berhati2 sket..

saya mmg xle sb saya racer..hahahaha..

saya kene bowok kete sdiri jugok..hahahha

: husna : said...

macam pepatah yg cakap hujan emas dinegeri org,hujan batu di negeri sendiri, lagi baik di negeri sendiri.
cuma tukar je dengan kereta tempat negeri tu..hihi

-Sara- said...

ehehe..yelah tak biase ngn kete tu terkomplen lah plak jadinye yee..hehe :D

✿ etiey erywan ✿ said...

heheheheh semua yg sendir yg best.. nak tahu kereta apa yng pandangan tak lepas? cam tahu je.. hehee

ummiross said...

tang jeruk tu yang tahan tu, jeruk pala,jeruk salak,jeruk mempelam...adess!! macam2 jeruklah..tapi xboleh makan banyak,perut tak tahan

S..U..D..@..I..S said...

selesa dengan yg biasa
apa pun hak kita

Adzriel AB said...

kereta apa tu hanis. meh tukar ngan kelisa akak ni kalau tak selesa..he..he..

nur said...

barang orang lain mesti kena jaga extra sikit kan..

JOM KE: ALL IN ONE

Dinas Aldi said...

hehehe betul, yg kita punya sendiri lebih selesa sebab kita dah biasa dengannya :)

mamalieyna said...

mmg selalu camtu adanya..brg sndiri lg selesa ..^_^..hee~

Caythrine Amanda said...

betol2 mmg cengitu la kak..
if kete tu upenye mcm mn sX pon kan..
perghh sedap tu jeruk2,akak sebut bikin sy terliur suda..hehe..
yg pntng selamat pjlnan pg n blk.amin.

Izan Ishak said...

betul tu kak...kereta sendiri mmg lebih syok, even kete kecik n biasa aje!

Eye_nee said...

kete down grade itu tetap menjadi pojaan hati ku...

Hanis Azla said...

diana : itulah.. klu rasa best pun kereta org juga.. itu yg rasa krg selesa..

h4ni3 : agaknya kot.. sbb tukar skjp.. he..he.. ni pun tgh dok pikir nak ke mana esok nak lenjan kereta org.. ha..ha..

sarah najwan : iyelah kak.. bwk keta org kita kena berhati2 lebh kan.. itu yg rasa serba tak kena tu..

: husna : hujan batu juga yg kita cari kan husna..

-sara- : itulah.. byk plk citernya nak komplen2.. he..he..

etiey eryran : mmg sendiri punya lg best.. boleh agak yer keta apa.. he..he..

ummiross : itulah ummi.. saya pun dah terkecur juga.. itu yg berharap sgt kot2lah org teringat nak bwk balik.. he..he..

sud@is : mmg hak kita yg kita lbh selesa..

adzriel ab : keta made in japan kak.. meh tukar meh.. he..he..

nur : mmg sgt betul..

dinas aldi : iyelakh kak.. hak kita dah terbiasa.. hak org tak biasa lg.. itu yg x selesa tu..

mamalieyna : selalunya mcm tu kan..

caythrine amanda : kita punya yg best kan.. itulah akak pun terliur jgk ni..

izan ishak : sgt betul izan..

Hanis Azla said...

eye_nee : mmg pojaan hatiku selamanya.. (selagi tak tukar lah.. he..he..)

DKosongLapan said...

biase le Yong....hebat mane pun kete tu.....kalo kite tak biase membawaknye...... memang terasa lain...kete sendiri jugak yang bestt

Pala Maldini said...

belum mesra.. memang lah gitu, dah mesra nanti.. boleh lah ambil satu

:-)

Fadzli Amir said...

sabab kita dah terbiasa dgn kereta kita..nanti kalau diorg balik, pastu pakai balik kereta sendiri, mesti kita cakap kenapa lain pulak kereta aku ni....hehehe

Hanis Azla said...

Dkosonglapan : itulah, tak biasa, terasalah kelainannya..

Pala Maldini : sesi ramah mesra dululah kononnya ni.. he..he....

Fadzli Amir : agaknya gitulah kot.. terasa lain pula bila bwk keta sendiri balik nnt.. jenuh juga tu..

- GC - said...

sy tak penah drive keta org lain melainkan keta sy.. haha..

my name is Yana said...

waa jeruk dr penang tu...sedappnye,terliur pula...emm tk tahulah macamana pulak adik akak rasa...mana la tahu dia rasa best nk exchnge lama lg, boleh? hehe...

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

mmg ya...barang sendiri selesa dipakai..kalau rosak pun tak rasa bersalah tp kalau kerete org kiter pakai, tercalar cikit pun dah risau huhuhuhhh

♥ manje ♥ said...

assalamualaikum

mmg ler... kereta sendiri kan...
kita pon tak pernah drive lagi
kereta orang lain... kot kena
bawak mesti kekok =) ~

Hanis Azla said...

-gc- : nnt bila bwk keta org lain tentu terasa lain..

my name is yana : sedapkan jeruk penang.. klu dia nak pakai terus dan nak bayarkan instalmentnya akak orait aje he..he..

sahromnasrudin : itu yg buat rasa tak best bwk keta org.. klu keta sendiri tercalar pun kita tak kisah sgt kan..

manje : memang rasa kekok.. itu yg rasa serba tak kena.. he..he..

Aida said...

kak hanis, aida pun suka kete sendiri pastu kalau bley suka yg ala² tinggi skit .. senang nampak semer jln .. hehehe