Nuffnang

Thursday, March 17, 2011

Meh datang tengok meh..

Salam untuk semua. Jom tengok gambar kat Medan. Sori gambar tak ikut susunan. Main upload ikut sempat aje ni.

 Hidangan untuk kami yang ramai itu..

 Is dalam beca di Kota Medan

 Ingatkan nak turun makan malam saja.. tapi terjebak pula merayap sampai ke Shopping Mall bersama yang lain. Nasiblah anak-anakku yang dah sarung baju tidur pun.. ha..ha.. Tak kuasa kami nak naik tukar baju. Redah aje dengan baju tu.  (Ini kat Fun Park Kat Pasaraya Yuki)

 Danau Toba International Cottage - Berastagi (Hotel kami mengadap ke Gunung Berapi yang baru saja meletus september yang lepas. Itu pun masih berasap-asap lagi. Gerun aje tengok. Kat sini sejuk macam kat Genting nun.)

 Sesi naik kuda di Pasar Buah, Berastagi. Kena naik 2 orang sebab semuanya takut nak naik sorang. (Han with her cousin)

 Cantik kan. Kalau hari-hari tengok kesegaran macam ni memang tenang sangat.

 Cantik juga ni. Rasanya snap dari dalam bas. Yang luas terbentang tu Lake Toba.

 My heroes yang sibuk nak beli shades itu untuk bergaya.. he..he..

 Di Pulau Tomok.. Kubur Raja Batak.. Lupa pulak namanya..

 Oh.. Okey ni ada namanya..

 Kusyuk tak kami dengar penerangan. Oh yer yang mat salleh tu bukan our family members yer.. Tapi dalam satu pakej tour yang sama dengan kami.

 Samosir Island.. Around 1 hour from Parapat.










Gambar-gambar keindahan Danau Toba yang membuatkan kami berhajat nak datang lagi ke sini kalau panjang umur murah rezeki.. InsyaAllah..

 Danau Toba International Cottage, Parapat. Hotel kami ni mengadap ke Danau Toba yang cantik itu. Memang rasa taknak balik dibuatnya.

 Beli tang-tang, ting-ting, tung-tung, teng-teng, ak-am (Ala jenis macam kacang bepang tu..) Memang puas makan sample kat sini.. Ha..ha..

 Yang ini Papan Ucapan kat Kota Medan. Cantik dari hiasan bunga yang diperbuat dari plastik. Kalau nak ucap tahniah untuk wedding ke, naik pangkat ke, ucap selamat ke  mereka akan tempah papan ni dan pamerkan kat tempat tu.

Ramaikan kami.. Sengaja letak dua kali sebab inilah klu untuk soalan GA tu nanti.. InsyaAllah.

PS : Jangan tanya mana gambar aku yer. Sebab en.asben tak beri greenlight lagi. Tapi sipi-sipi hujung tudung, hujung lengan, hujung kaki tu adalah.. he..he..

34 comments:

Adzriel AB said...

bagi sipi2 je..he..he.. seronok budak2 tu.

Dinas Aldi said...

cantiklah tempat tu! rasa segar ja tengok gambar2 pemandangan tu.

-Sara- said...

cntik tempat tuu, cam sejuk jee :)

haahla, mane pic akak? :D

diana said...

cantik la tempatnye..
kak..apasal yang versi han tu tak de pun entry nye..??
hhe

Hanis Azla said...

Adzriel AB : ha..ha.. sipi2 pun jdlah.. bdk2 tu mmg seronok banget..

dinas aldi : mmg nampak segar aje kat sana..

-sara- : kat berastagi aje yg sejuk.. kat danau toba dan kota medan tu panas aje sara..

diana : cantik kan.. yg versi han tu ada teknikal problem sikit.. nak update kat ofis td tak boleh.. balik rumah kertas karangan tu pulak tertinggal kat ofis.. nampaknya tertangguh lglah sampai esok..

Shiela Latif said...

cantik tempat ni...tapi bila tengok gunung berapi tu memang seram jugak lah..hehe

whitecappuccino said...

memang cantik tempat2 ni..seronok pegi ramai2 ngan family.

h4ni3 said...

cantikla pemandangan dia kak
ni yg buat rasa macam nak pegi ni.. hahaha

ummiross said...

cantiknya view..
bagi sipi2 pun tak tau yg mana satu,dah enlarge gambar hee..

Maya said...

bkn 1 mlm 1 hotel kak, tp sebab servey nak yg murah punya hehe, 3 hotel tu berdepan jer. Sy dulu pergi trip ngan 6 kwn, ada kawan kat sana provide supir + kijang + accomodation etc..dok hotel 3 mlm jer selebihnya merayap dan stay PTPN (gov) house FOC hihi

mkn dia mmg confuse kan letak semua, bayar yang dimakan shj..nanti nak gi lagi.

Maya said...

eh BTW kak sy dah tukar url
mindasafari.blogspot.com :) jumpa di sana

my everything said...

bestnyeeeeee

mamalieyna said...

cantiklah..best kan berjln2 tmpt orang...^_^

bila pulak turn kami ni..hehe..

farah fauzi said...

sipi2 tuh yang jadi nak tgk lagik gambar tuh..hehe...best tul jalan2 nih..

sarah-najwan said...

wah..mmg best melancong ke sana..

tang sipi2 hujung tu..hak mana hanis wey..xdpt nok teka..ce pujuk hubby suh bg greenlite gok..mana tau selisih bahu kat Kl..bole ai tegur you...hahhahaa

nk buat GA yer..

Eye_nee said...

Sukaaa betul tgk tempat2 tu semua..catik dan nyaman jer rasa...Sipi-sipi hujung-hujung jer dpat tgk kamu..hhehe..

Aida said...

saya tak pernah pegi medan lagi .. tp kalau tengok gambar, mcm best je kan .. teringat plak pegi bkt tinggi .. pun mcm ni gak view dia ..

Hanis Azla said...

shiela latif : mmg seram.. bila pandang gunung tu aje mmg istigfar byk2.. minta dijauhkan..

whitecappuccino : bila pergi ramai2 semuanya jd lebih cantik dan lg best..

h4ni3 : cantik kan.. nnt hanie pula pergi juga..

ummiross : ala siannya, sampai kena enlarge nak cari yer.. takpe ummi ada rezeki nnt kita jumpa yer..

maya : oh, gitu yer maya.. betullah maya makan dia mmg confuse.. penuh lauk atas meja.. tp semua kami cuit sikit2 sbb nak merasa.. itu yg kena bayar semua tu.. he..he.. okey nnt akak terjah url baru tu yer..

my everything : mmg best..

mamalieyna : cantik.. InsyaAllah.. nnt turn awak pula..

farah fauzi : ha..ha.. mmg saja nak suruh tgk byk kali.. mmg best jln2 ni..

sarah najwan : bessttt.. itulah, nnt saya cuba tanya lg yer.. he..he.. InsyaAllah ttg GA tu, niat di hati mcm tu lah..

Hanis Azla said...

Eye_nee : mmg rasa nyaman sgt kan.. Takpelah tgk sipi2 pun.. ada rezeki kita jumpa face to face pula..

aida : akak plk tak pernah sampai lg bukit tinggi.. mcm ni juga yer view dia.. ada rezeki boleh akak ke sana pula nnt..

✿ etiey erywan ✿ said...

bestnya kak... hmmm tak pernah sampai lagi. gambar sekitar medan banyaklah. dulu kakak saya tinggal sini.. mak abah selalu jugak pegi. tp skearang dorang dah pindah sini, dah tak delah lagilah..

Daddy Ziyyad said...

kena consider Medan juga lah sebagai destinasi ke Indon lepas ni...

punya ramai ke sana...ekekeke

Hanis Azla said...

etiey erywan : biasalah bila family ada di situ, kita pergi melawat mereka saja kan.. tp tempat2 sekitarnya kita jrg pergi.. takpe nnt boleh pergi bwk esyraf..

daddy ziyad : mmg kena consider.. he..he.. rombongan cik kiah mestilah ramai kan..

wahida said...

sgt2 cantik pemandangan kat sana...
kalau saya nak ke medan satu hari nnt, blog akak saya bukak dulu...hehehe...

AngahSayang2314 said...

wow seronok tue...tahun nie pun angah nak ke sana gak..bulan 11..
tengah cari2 la.. nie hehehe...

p/s: nak ke kuih apam tue.. nanti angah nak beri org rasa tauuuu..tungguuuuu bg je address ok

Latifah said...

wahhh bestnye Medan...
Tapi Latifah akan ke Bandung je nanti. Tak tengok pun lagi plan gi mana je kat sana, sebab kawan2 yang uruskan.
=)
Mesti best kan kak.

Pala Maldini said...

mak oii.. panjangnya barisan pinggan.

macam makan beradab pulak!

ieja amieja said...

best nyer pemandangan kat sana...
rasa teringiin jer nak ke sana jgk...

So Shy Lady said...

pandainye ambik gmbar buat sy trasa nk g jugak.. danau toba tu indahnya, alahai... hubby pun nk g indon nxt month t.tau blah mn.

heheh tgh mncongak2 nih...;)

Sasa Al-Sharif said...

bestnya. orang masih tak berteman utk jalan2. hehe

Aida said...

kak hanis, bkt tinggi bukan kat malaysia tau .. tp kat indonesia .. hehehe .. kadang citer kat org dorang ingatkan bkt tinggi kat malaysia .. tp yg bkt tinggi indonesia pun mcm tu lah view nya .. sejuk .. nyaman gituu

Suara Kalbu said...

Subhanallah...
Cantiknya kak.

Igauan saya ni sejak remaja dulu kak nak sampai ke Danau Toba tapi belum ada rezeki lagi

Hanis Azla said...

wahida : lepas ke Bali nnt bolehlah wahida terjah ke Medan pulak..

angahsayang2314 : oh ye ke.. boleh baca entry & tgk gambar angah pula nnt.. Bagusnya nak bg rasa.. promo yer.. tentu ramai yg berkenan dgn apam comel angah tu... akak pun dh tertawan ni..

latifah : jln2 tmpt org mmg best.. ke bandung pun best juga.. nnt cerita yer..

pala maldini : ha..ha.. ala2 makan beradablah jgk tu..

ieja amieja : nnt bolehlah ke sana juga..

so shy lady : tak pandai pun ambil gambar.. tp sbb permandangannya cantik tak pandai pun jd cantik juga.. takpe conggak2 dulu, nnt sampailah tu.. he..he..

sasa al sharif : takde teman lg boleh pergi dgn family aje.. pun best juga sasa..

Aida : he..he.. mmg well noted.. sbb bukit tinggi yg kat msia tu pernahlah akak sampai..

suara kalbu : cantik kan ida.. akak pun kagum sgt.. InsyaAllah, nnt turn ida pula ke sana.. ke europe ida dh lepas.. akak ni tak sampai2 lg..

Adiwieyah said...

salam ziarah..waw bestnye Hanis jalan2 makan angin kat Medan..bersama family...

Hanis Azla said...

mmg seronok fie.. bila pergi beramai2 bertambah2 seronoknya..