Nuffnang

Wednesday, January 26, 2011

Bayar tol pun seksi..

Pakcik aku yang seorang ni memang sangat pemurah. Cukup pemurah yang kalau dia ada memang orang lain tak perlu nak keluar duit. Kalau keluar atau pergi bercuti ke mana-mana, memang dia tidak berkira untuk keluar belanja. Dari belanja penginapan, hinggalah ke makan minum. Memang dia saja yang akan belanja. Semuanya sudah dia aturkan sehingga bila kami nak keluar duit membuat bayaran semuanya sudah dilangsaikan. Jadi malu juga kami dibuatnya.

Tapi memandangkan dia pun orang yang ada rezeki lebih dan belanjanya untuk merai keluarga jadinya kami pun menerima dengan hati terbuka. Semoga semakin murah rezekinya. Pakcik aku ni dari belanja yang besar-besar, hinggalah yang kecil-kecil memang dia suka nak bayar. Sampaikan duit tol atau duit parking pun gitu juga. Kalau kami keluar tiga kereta, memang tiga-tiga kereta dia akan bayarkan sekali. Selalu rasa macam best kalau dapat buat macam tu.

Ada satu hari, aku dengan en.asben ke KLIA untuk ambil mertua, ipar dan biras balik dari umrah. Jadinya kami pergi menaiki dua kereta yang berasingan. Sebab waktu tu dah tengah malam jadinya aku drive di depan dan en.asben follow di belakang. Masa kat tol aku pun nak buat macam pakcik aku selalu buat. Aku bayarkan sekali tol untuk en.asben di luar pengetahuannya. (aku lupa kenapa aku tak guna touch & go waktu tu.. he..he..)

Sebaik saja kereta en.asben melepasi tol yang sudah aku lunaskan itu, dia terus call aku. Ma, seksilah u buat macam tu...

Ha..ha.. tengok. Besar betul kuasa orang pemurah ni. Sampaikan tolong bayarkan tol pun boleh nampak seksi. (Don't get me wrong. Seksi dari segi perbuatan yer) Malu aku jadinya sampaikan nak pandang mukanya masa kat airport pun aku malu-malu. Walawei..

31 comments:

whitecappuccino said...

Hehehe..seksi ya?? bestnya kalau dapat pakcik yg pemurah macam ni kan? memang murah rezeki dia.

Adzriel AB said...

elehh...dah anak 3 pun malu2 lagi. okey le tu.. kalau asben kak liza, dia pulak yg pemalu..he..

yang! kak liza dah letak hanis dlm kategori blog list AJK2. senang nak nampak hanis bila asingkan dari blog2 lain.

Dinas Aldi said...

power perbuatan tolong bayar tol tu, sampai nampak seksi, hehehe!

-Sara- said...

oh! sweet gtu! hehe :D

diana said...

hehehe..
sangat manis la kak..
saya suka!!
heheh

Hanis Azla said...

whitecappucino : InsyaAllah, semoga murah rezeki pakcik..

adzriel AB : malu2 ayu kak.. he..he.. thanks yer kak tercalon dalam list khas tu.. suka sgt.. appreciate it so much..

dinas aldi : power u.. he..he..

-sara- : sweet ek..

diana: sgt manis utk di kenang..

Shiela Latif said...

seronoknyer...macam orang baru2 bercinta dia malu2...hihi

ermayana a.k.a mrs mahzan said...

baru tahu itu pn dikategorikan seksi..hehe :)

Hanis Azla said...

shiela : ha..ha.. entahlah shila, mmg ada sesetengah perkara tu masih ada rasa malu2 mcm tu.. budget ayu kot..hi..hi..

ermayana : seksi di pandangan en.asben kepada isterinya inilah.. org lain mungkin tak rasa gitu kot.. he..he..

Tuya said...

dah 8 tahun kawin.. belanja @ bayar macam2. Dah tak nampak seksi lagi.huhuhu. bahaya ni..kena kekalkan keseksian itu

sissyira said...

salam

romantik la..heheh

~ yus ~ said...

hihi...sweet lah akak , seksi u...:)

Ati Masrif said...

wah..
hari ini kita belajar satu
perkataan baru...
pemurah = seksi...huhuhu

Hanis Azla said...

tuya : ha..ha. tak seksi lagi tak tahulah yer..

sissyira : romantik lorrr.. he..he..

~yus~ : he..he.. iyelah, seksi u..

ati masrif : ha..ha.. pemurah=seksi bagi kamus suami isteri kak..

azzey said...

Seksi yg punya makna tersendiri ye...:)

sarah-najwan said...

saya ingatkan jurutol seksi..hhehee
rupanya "seksi" nye tang akak byrkan untuk hubby yer..hehhe

Izan Ishak said...

wow!!! kalau jadi kat izan pun mmg malu2 kucing jadinya tau kak~

♥MAMASYAZA♥ said...

akak pun kena buat camtu la lepas ni, biar nampak seksi dimata en. abah, bestttt

LiFe KaMi said...

seksi makna lain tu jgn salah anggap yer..hehe

misz sheyla said...

hahaha..sweet :)

Hanis Azla said...

azzey : ya betul, seksi yg lain makna.. he..he..

sarah najwan : seksi dalam perbuatan rerupanya yer..

izan ishak : he..he.. malu2 itu kdg2 masih perlu kan..

mamasyaza : lain org lain pandangannya ttg seksi.. tp boleh cuba juga kan.. he..he.. harap2 berjaya kak..

life kami : betul tu, jgn salah anggap sudah.. he..he..

misz syela : sweet yer..

A.s.t.i.n.a said...

hok alohh romantikk!.. bestnyeee

Amy Syaquena said...

OH sweet gitu he3...

Hanis Azla said...

a.s.t.i.n.a : sekali sekala je pun gitu.. he..he..

amy shaquena : sgt sweet utk mengenangnya..

Sasa Al-Sharif said...

seksi tu maksudnya ibarat perbuatan manis la agaknya kan. sory orang muda kurang ilmu :)

Latifah said...

alololoooo... comelnye...
=)

Hanis Azla said...

sasa alsharif : mcm tulah lebih kurangnya..

latifah : dh meningkat umur pun kena act comel juga sesekali kan..he..he..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

so sweet....heheheh..

Hanis Azla said...

manissss.. he..he..

lydzar said...

hahah bestnya pujian dari hubby yg macam tu..

Hanis Azla said...

setiap pujian dari suami tentunya buat kita rasa best kan..