Nuffnang

Tuesday, January 4, 2011

Nak cover line...

Korang familiar tak dengan kalendar kuda?? Ala, kalendar yang kalau hujung tahun pergi kat supermarket, lepas tu shopping lebih sikit akan dapat kalendar ni percuma. Kalendar yang kat bawahnya ada tahun kelahiran mengikut tahun cina tu. Hah aku tahun naga.. he..he.. alih-alih.

Aku suka kalendar tu sebab segala mak nenek cuti ada di dalamnya. Yang penting sekali bila tang cuti sekolah tu ada kaler lain sikit kat kotaknya. Jadinya awal-awal lagi dah tahu itu cuti sekolah. Tarikh haribulan islam pun ada. Itu lagi aku suka. So rumah aku memang wajib ada kalendar ni setiap tahun.

Tadi anak aku membelek-belek kalendar tersebut.

Is : Mama race day tu lumba kuda kan?
Me : Iye.
Is : Abang suka naik kuda, nanti bolehlah kita pergi.
Me : Eh, mana boleh. (adalah serba sikit penjelasan aku mengenainya)
Is : Okey. Tapi nanti abang nak naik kuda yer. (Maksudnya nak naik kuda sebagai riadah macam orang kaya-kaya tu)
Me : Hmmm..

Wah, macam bagus aje jawab macam tu. Tapi sebenarnya dalam hati ni berkata, kita tak mampu nak.. he.he..

18 comments:

iwan_dextrous said...

hihhihih..lumba kuda ea..ahakz..

Dextrous cyber life

diana said...

biasanye kalau..
"hmmmmm..."
tu maknanye malas nak layan..
ahhahaha

Hanis Azla said...

iwan_dextrous : eeiii, taknaklah kan lumba2 kuda ni..

diana : ha..ha.. betul sangatlah tu..

n@jwamz said...

kecik lagi... x faham mama dier..
bawak naik kete kuda mainan aje..:)

Hanis Azla said...

ha.ha.. yg itu. mampulah mamanya..

Ogy said...

'hmmm' tu je yg termampu dijawap yea...hee hee...budak2 dia tak paham lg....

tp kalo kat tasik titiwangsa tu ade naik kude....tak pasti lak berapa reganyaa.....

Izan Ishak said...

kelakar je abg nak naik kuda cam dlm gambar kalendar ye.

MAMASYAZA said...

kalendar kuda, sah2 kena ada, tak boleh lawan ngan kalendar lain

Pencacai Alim said...

dia nak naik kude mainan kt tpi shopping complex tuh..hehehehe

sarah-najwan said...

a;ah lah..mesti ada race kuda..

tapi suko kleender tu..lengkap
terutamanya tang coti2..hehe

~~*Lady Salwa*~~ said...

kat sini cam susah sket la nak dapat kalendar camtu...

tak pa, belikan je kuda mainan tu... leh naik tetiap hari... hehe

Hanis Azla said...

Oqy : selalu tu pun cuma mampu naik kuda padi yang pusing 1 round kecik tu ajer..he..he..

Izan Ishak : itulah.. tp kalau nak main naik lumba kuda judi tu memang mamanya tak approvelah...

mamasyaza : kita dah terbiasa dengannya kot.. itu yg rasa x boleh lawan dgn kalendar lain..

Pencacai alim : hah, kalu kuda yg itu mmg mampulah mamanya kalau nak naik selalu.. he..he..

Sarah : tang cuti sekolah tu warna kotak dia lain sikit.. so dari jauh pun dah nampak kan.. he..he.. suka..

Lady salwa : oh, iye ke.. agak2 klu dia nak juga mmg mampu belikan kuda mainan atau kuda kayu ajelah.. he..he..

FareedSairi said...

Takpe kak, cakap kat dia, "kalo abg belajar rajin2 dan jadi orang yang baik, kuda yang datang minta di tunggang:)"

Hanis Azla said...

Betullah Fareed.. a very good answer tu.. Thanks yer..

Haa Fakihah said...

haha cuteee!!!

Dilla Ady said...

bebudak nih kekadang suke tanye soalan yg org tua susah nak bagi jawapan kan..

sudahnye..hmmm jela kan..hihihi

Hanis Azla said...

Haa Fakihah : anak2 punya soalan selalu comel kan..

Dilla Ady : haahlah dilla.. hmmm aje yg mampu menjawab persoalan mereka ni.. he..he..

S..U..D..@..I..S said...

haha....jom naik kuda kepang.....