Nuffnang

Monday, January 10, 2011

Oi! Bangunlah Oi!


Minta maaf, bunyi macam kasar pula tajuk entry. Tapi itulah tajuk buku motivasi Dr. HM Tuah ni. Menarik juga isi kandungannya. Sebenarnya inilah kali pertama saya baca buku tulisannya. Buku ini adalah hadiah dari seorang teman blogger. Buku ini saya terima pada hari jumaat lepas. Tapi baru hari ni dapat buat entry pasal ni sebab cuti hujung minggu semalam balik kampung.

Han : Mana mama dapat buku ?

Me : Buku ni mama dapat sebab mama masuk peraduan Inspirasiku hari tu..

Han : Oh, mama menang yer..

Me : Eh, taklah.. mama dapat saguhati saja.

Han : Wah.. saguhati pun dapat juga hadiah yang best macam ni???

Me : Iyelah.. sebab autie tu baik hati. So dia bagi hadiah yang best macam ni kat mama.

Han : Siapa nama auntie tu?

Me : Namanya Latifah.

So, kalau semua nak kenal teman yang baik hati tu bolehlah singgah ke Blog Sepanjang Kehidupan ni. Untuk Latifah, terima kasih banyak yer. Akak suka sangat dengan buku tu.

15 comments:

diana said...

buku tentang apa ni?
saguhati pun dapat buku..
dasyat le hadiah2 nye..

Dunia Mayaku said...

bestnya dapat hadiah...tahniah kak..

Ogy said...

suka sgt Dr HM Tuah punya penulisan....walaupun tak pernah beli buku dia..tp selalu baca lam majalah.... :)

Hanis Azla said...

diana : buku motivasi ni supaya kita berubah kepada yang lebih baik.. menarik isi dan kupasannya.. itulah saguhati pun dpt hadiah.. he..he.. rezeki2.

dunia mayaku : mmg best dpt hadiah..he..he.. thanks yer..

ogy : mmg menarik penulisannya.. cara penyampaian pun best..

sarah-najwan said...

elok baca buku motivasi
boleh menambah ilmu
hdk2 zmn byk tekanan nih..hehe

Izan Ishak said...

seronoknya kak...tahniah dpt buku dr. hm tuah lagi tu... i

zan pun tak pernah lagi beli, just baca dlm majalah je.

Hanis Azla said...

sarah : betullah, motivasi ni kdg kala boleh mengurangkan tekanan yg tak lari drpd kita skrg ni..

izan ishak : alhamdullilah.. thanks izan.. mmg best juga tulisannya..

-Sara- said...

akak, kelakar la tajuk buku tu..hehe

Dinas Aldi said...

wah, tahniah menang peraduan! kalau ada tips2 motivasi yg best, kongsi la yeh :)

Lulu caldina said...

salam kak...
tahniah...
lulu suka baca buku/novel..
bila dah start baca, susah nak tidur..
kena habiskan cepat..

Dulu selalu pinjam dari library..
Tapi tak tahan, hari2 nak kena pulang..
cepat sgt habis baca..huhu

Hanis Azla said...

sara : haah.. tajuknya mcm kelakar.. tp ada tujuan di sebaliknya.. biar org yg di panggil itu tersentak dan terus terjaga.. he..he.. menurut buku tu lah..

dinas aldi : thanks yer.. InsyaAllah, tips2 tu nnt boleh dikongsikan bersama..

Lulu : Thanks..Wah, lulu jenis yg baca buku secara ekspress yer.. klu mcm tu, beli hari ni, hari ni jugalah habis baca yer.. klu akak pula lambat nak habis satu2 buku tu..

alinac lover said...

p/s-Kelebihan kepada Ahli Alinac Shoppe..setiap pembelian Shock Sale..anda akan mendapat point kumpul sebanyak Rm6 secara percuma!!!

http://www.alinacshoppe.com/2011/01/shock-sale-promotion.html

Dilla Ady said...

sukeeee tulisan dr hm tuah..

bezzzz...

nk pinjam, boleh? hhuhuhu...

Hanis Azla said...

alinac lover : tahnks utk info ini.. Nnt klu ada yg berminat akak bei dan kumpul point yer..

Dilla Ady : nak pinjam?? boleh2.. takde hal.. tp kena dtg ambil kat rumahlah.. he..he..

Latifah said...

Wahhh akak dah buat review yer...
=)
Latifah lupa beli lebih lak ri tu...
huhu... lupa untuk diri sendiri...
ngeeee...