Nuffnang

Thursday, January 6, 2011

I'm blushing...

Alhamdulillah, Syukur Ya Allah. Hujan mencurah-curah pagi ini. Tapi hatiku berbunga-bunga. Kenapa?? Sebabnya pagi-pagi lagi, dengan tak semena-mena, tanpa mekap, dengan tak mandi lagi, en. asben dah cakap begini..

ma, u ni pagi-pagi pun dah nampak cantik...

Mukaku blushing untuk seketika. Terus rasa macam nak senyum sepanjang hari. Bukannya en.asben tak pernah memuji. Tapi setelah hampir 17 tahun berkenalan, hampir 13 tahun mendirikan rumahtangga, pujian sebegitu pastinya menjadi sesuatu yang buat diri ini rasa begitu istimewa. Indahnya perasaan ketika itu. Perasaannya seperti menerima pujiannya yang pertama waktu zaman mula-mula bercinta dengannya dulu.

Okey, aku tahu mesti ada yang cakap, alah itu pun nak cerita. Nak riaklah tu. Macamlah dia bahagia sangat. Nak cerita macam dia tu cantik lah tu. (Dahlah gambar pun tak pernah tunjuk. Lagi nak banyak cerita.. he.. he..) Nak suruh orang puji jugalah suami dia loving... bla.. bla.. bla..

Takpelah, cakaplah. Aku hormati pandangan orang lain. Aku dah bersedia sebelum aku post entry ni. Nak kutuk takpe. Tapi kalau nak doakan kebahagian kami lagi aku suka. Aku sekadar mahu berkongsi perasaanku di sini. Aku nak luahkan kegembiraan ini. Thank you Allah.

27 comments:

sarah-najwan said...

hahaaha..seronok jika hubby puji..
sekali sekala xpe..untuk hati kita jugak..berbunga2 pi keje..

wahida said...

wah, so sweet...kalau suami saya ckp cenggitu kat saya, rasa cm nak cium2 jer dia...eh, over lak saya neh...hiks...

p/s: semoga kekal romantik, amin...

azzey said...

Hanis Azla: Blushing? bagus gak eh....x yah pakai blusher dah...hi3..*gurau je*

Izan Ishak said...

aduh kak...kalau izan pun mmg senyum sampai telinga samapai 1 hari. yelah...sapa nak puji diri kit akan kalau bukan husband kita sendiri kan~

moga akak n hubby terus berbahagia sampai akhir hayat ye~

NONIE ROSSI AZIZ said...

hahaha..kira untung tau tau dapat pujian macam tu..macam nonie kalau lebih sekt dari biasa mesti hubby ckp awat pelik hari ni...sangat geram ok!!

NONIE ROSSI AZIZ said...

hahaha..kira untung tau tau dapat pujian macam tu..macam nonie kalau lebih sekt dari biasa mesti hubby ckp awat pelik hari ni...sangat geram ok!!

~ yus ~ said...

suami sendiri puji mana tak seronok kan.

Ada sedikit persamaan antara kita. Saya kenal dengan suami saya pun dah 17 tahun...hehe, kahwin je baru nak capai angka yang ke 10..:)

-Sara- said...

wow! sweetnya husbnd akak! ala kak, pedulikn je sape yg kutuk2 tu sbb dorg jeles! :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sy pon camtu kak if kene puji..kembang semangkuk..ngeee

Suara Kalbu said...

Ida pun kalau hubby puji mulalah wat muka comel sambil kelip2 mata hahahaha

Alaa Kak Hanis, pedulikan je lah cakap orang. Bukan semua yang baca ni ambil negatif. Maybe ada yg ambil positif sebagai panduan hidup rukun berumahtangga kan.

Pala Maldini said...

ok.. pagi2 buta esok.. aku buat trick yang sama kat wife pulak.. let see her reaction

:-)

Shaheila Malek said...

seronoknya husband puji mcm tu, mcm dpt smangat baru kan?

*haha, kita kawen pun lom, byk ckp lak ^^*

Encik MamaT said...

best... jarang laki nak puji2 ni.. hehe.. ish.. kena puji isteri aku gak ni.. haha

Dunia Mayaku said...

emm bertuahnya bdn...org laki cam gitu ke,dh kahwin susah nk puji isteri nasib ade anak yg ringan mulut puji mummynye...so tkde la sedih sgt...hehe

Dilla Ady said...

huhuhu...dilla tak penah tau kena puji ngan hubby..kena kutuk manje2 lagi ade la..hahahah

ala..mmg cantik ape akak nih...biarla tak nampak muke pun kan, yg penting hati tu cantik..

Hanis Azla said...

sarah : betullah sarah, sekali sekala kena puji mcm tu mmg rasa berbunga2 hati ni..

wahida : thanks yer.. td pun siap speechless skjp.. ha..ha.. iyelah pagi2 dah kena puji..

azzey : ha.ha.. hari ni xyah pakai blusher.. jimat2..

Izan : Amin, insyaAllah.. Itulah klu org lain puji selalunya tak rasa apa.. tp bila suami yg puji rasa lain mcm seronoknya..

Nonie Rossi Aziz : mmg rasa beruntung.. tp selalu juga kena perli2 mcm tu jgk.. ha..ha..

~yus~ : sbb bukan senang dia saja2 nak puji.. he..he.. Oh iye ke.. samalah usia perkenalan kita kan..

sara : thanks sara.. itulah, biarlah org nak ckp apa kan..

rose : ha..ha.. kembang semangkuk tu biasa..

Suara Kalbu : wah, buat muka comel yer.. Thanks ida.. betullah niat kita positif, harap penerimaan org pun positif juga..

Pala Maldini : oh.. bagi lelaki pujian tu trick yer.. now i know ha..ha.. anyway esok boleh cuba & see her reaction.. berbunga2 ke tidak..

Shaheila Malik : betul, rasa bersemangat nak lebih menjaga diri..

En.Mamat : mmg jarang lelaki nak puji.. so kena puji isteri tu selalu tau..

Dunia Mayaku : betullah, selalu tu pun mmg kena tanya, barulah nak puji.. klu anak2 tu rajin benar nak puji kita kan..

Dilla Ady : akak pun sesekali juga.. tak kiasahlah mcm mana rupa kita kan.. yg penting hati tu kena lebih cantik.. Thank yer..

diana said...

akak ..
orang lain tak nak puji pun tak pe..
tak nak hadap muka kita pun tak heran la..
asalkan suami puji..
pujian dari suami lebih bermakna berbanding pujian dari orang lain..
kan???

diana said...

akak ..
orang lain tak nak puji pun tak pe..
tak nak hadap muka kita pun tak heran la..
asalkan suami puji..
pujian dari suami lebih bermakna berbanding pujian dari orang lain..
kan???

qellissa said...

so sweet... best bila dgr hubby sendiri puji cantek wlupon dah lama kawen..indeed mmg akk cantek lah tu, sbb tu ur husband pilih u as a wife tul x?

whitecappuccino said...

seronoknyer dpt pujian cam tu..:)

petisuara said...

ala, best ape dpt kngsi dgn org..mne ade riak..hihi..elelelel suke la 2 kene puji

Shiela Latif said...

alhamdulillah hanis...mmg bahagia sangat kalau suami puji macam tue pepagi buta walau dah belas tahun kawin...kalau shiela pun mesti suker punya...mana boleh tak gembira...semoga hanis dan husband sentiasa bahagia macam nie selalu...amin.

Hanis Azla said...

diana : yuppp... sangat betul.. yg penting pandangan suami pada kita kan..

qellissa : Alhamdulillah.. betul, rasa diri ni dihargai.. dan tahulah juga penilaian dia pada kita..

whitecappuchino : itulah, rasa seronok sangat..

petisuara : mana ada riak kan.. he..he.. mestilah suka..

sheila latif : thanks yer.. itulah suka bebenar bila dia masih lagi mahu memuji..

S..U..D..@..I..S said...

haa..puji2 biasa ada udang balik mee..
x dinafikan ada yg ikhlas , pujian eratkan hubungan...

Ogy said...

tak kisah pun dgn entry ni....
kita pun suka sgt kalo suami puji..dah lah dia tu mahal dgn pujian..huhu


**tak paham kalo ade org yg tak boleh senang dgn entry org mcm ni...apalah penyakit hati tu..

Hanis Azla said...

sud@is : suka ambil yg positif di sebalik pujian tu.. klu fikir negatif kan meroyan pula pepagi tu.. he..he..

ogy : betul, suami ni mmg mahal dgn pujian.. harap2 tiada yg rasa tak puas hati dgn entry ini.. thanks yer

h A n Y S said...

alaa...syuweeet nye kak...