Nuffnang

Friday, April 15, 2011

Alhamdulillah.. aku gembira sangat..

Salam hari jumaat yang mulia untuk semua. Alhamdulillah.. Syukur di atas kurnianNYA. Terima Kasih Allah. Hari ini hari yang ceria buatku. Sebenarnya sejak petang semalam lagi mood ceria itu bertandang. SMS yang diterima membuatkan aku tersenyum lebar. E-mail yang menyusul selepas itu menambahkan keserian senyuman lebarku.

Tahun lepas, diwaktu awal-awal aku berblogging, aku ada buat entry mengenai penantian satu penyiksaan yang ada kena mengena dengan perkara ini. Setelah berbulan-bulan berlalu, aku hampir terlupa tentang perkara yang aku tunggu itu. Tapi untuk seminggu dua ini aku kembali teringatkannya. Entah kenapa aku terfikirkannya kembali. Mungkin kerana gerak hati kot kerana berita yang aku nanti-nantikan itu aku terima dalam masa terdekat.

Rasanya sepanjang pemanduan pulang ke rumah semalam, aku banyak menghulurkan senyuman kepada pemandu yang memandu di sebelah. Iyelahkan, kalau tersenyum sorang-sorang tentulah nampak pelik. Sungguh, aku tidak dapat hendak sorokkan kegembiraanku itu. En.asben menyambut berita itu dengan gembira. Anak-anak juga begitu. Bila aku sebut mama dapat saja anak-anak sudah bersorak gembira. Mereka sudah dapat mengagak berita itu yang mahu aku kongsikan. Kami berkongsi rasa yang sama kerana mereka tahu berita itu merupakan salah satu daripada impian hidupku. Jadinya bila aku memperolehinya, tentu saja mereka juga turut bahagia.

PS: Perkara ini mungkin hanya perkara biasa bagi orang lain. Tapi buat aku, perkara ini amat bermakna. InsyaAllah, jika tiada aral melintang, jika ianya menjadi kenyataan, salah satu dari impianku telah tertunai. Andai ada rezeki, akan aku kongsikan perkara itu bersama anda semua.

34 comments:

Eyrique Ettiqaz. said...

Syukur,alhamdullillah sbb impian anda tercapai...

ummiross said...

Salam Jumaat yang penuh barakah Hanis..

Tak sabar ummi nak tumpang kegembiraan itu, cepat2 lah buat N3, penantian satu siksaan jugak ni.

etiey.com© said...

alhamdulillah.. sangat seronok bila salah satu impian tercapai.. tahniah!

Cik Puan Zura said...

kongsi lah berita genbira tu dengan kami kat sini... :)

Maya Mayana said...

Alhamdulillah kak,yana pn tumpang gembira akak gembira tu walau tk tahu apakah?? hehe...

Suara Kalbu said...

Adoiiiiiiiiiiiii... penantian satu penyiksaan juga nak tahu apakah yang akak nanti-nantikan tu

-Sara- said...

alaa kak hanis dpt ape? cepatla share, nak tau gak..hehehe :)

~ yus ~ said...

dapat apalah tu agaknya ya? Alhamdulillah apa yg di cita akhirnya di capai juga..

diana said...

nak teka boleh dak???
akak ngandung ye??
tahniah..
wakakakaak

Mama Gee said...

naik pangkat? naik gaji? bonus??
hehe sibuk je gee ni..
apa2pun ucapan tahniah dan syukur Alhamdulillah buat akak...

farah fauzi said...

hmm..bila la impian saya nak jd kenyataan nih..hehe...by the way kak hanis..tahniah...

Lulu caldina said...

betul tak sabar nak tau..ekeke

mamalieyna said...

eh apa ye..herm..kena belek n3 lepas2 ni..hehe..

apapun alhamdulillah..tumpang happy bila sahabat happy.. ^_^..

Dinas Aldi said...

apakah berita itu? saspen, saspen!

Daddy Ziyyad said...

Tahniah!!

Impian dah menjadi kenyataan...

Err....menang peraduan ker?

Hanis Azla said...

eyrique ettiqaz : Alhamdulillah..

ummiross : InsyaAllah.. ada rezeki mmg saya nak share sgt perkara ni..

etiey.com : Alhamdulillah.. thanks yer etiey..

cik puan zura : InsyAllah, ada rezeki saya pasti kongsikan bersama..

maya mayana : Alhamdulillah.. 2,3 bulan nnt klu menjadi akak cerita yer..

suara kalbu : tungguuuu.. he..he.. but dont aspect so much yer.. sbb perkara biasa aje..

-sara- : InsyaAllah sblm sara dpt baby akak beritahu yer..

~yus~ : Alhamdulillah yus.. bukan semua yg saya citakan tercapai.. bila ada yg tercapai.. itu yg rasa happy sgt tu..

diana : alamak diana.. tekaan tersasar jauhlah...

mama gee : bukan naik pangkat.. bonus dan naik gaji pun bukan.. he..he.. Thanks yer..

farah fauzi : insyaAllah.. nnt2 giliran farah pula.. Thanks yer..

lulu caldina : sabar sikit yer lulu.. klu menjadi mmg akak beritahu nnt..

mamalieyna : Alhamdulillah.. thanks yer..

Hanis Azla said...

dinas aldi : tak berbaloi nak saspen pun kot kak.. he..he.. tp utk saya mmg dah saspen sgt dah tu..

daddy ziyyad : thanks yer.. tp bukan menang peraduanlah doc.. he..he..

Eye_nee said...

Berita baik harus kita kongsikan yer..biar pon tersiksa..akk tetap nak tunggu juga hanis kuar kan citer ni...nak tumpang gembira sekali..heheh

wahida said...

akak!!! cepat hapdet!! penantian itu satu penyiksaan tau!!

congrate akak dpt apa yg diidamkan...

Asterisk Boutique Administrator said...

Wah... suspennya kak... Dapat apa tu? Kongsikanlah kegembiraan tu... curiosity at maximum level ni... hehe... *(^_^)*

Hanis Azla said...

Eye_nee : mmg saya nak sgt kongsikan nnt.. tp skrg ni baru on progress.. nnt klu jadi aje mmg saya kasi bunyi punya.. he..he..

wahida : InsyaAllah.. harap dapat bersabar dalam 2,3 bulan lagi sebelum entry mengenai perkara itu keluar..

asterick boutique administrator : excited akak pun di tahap maximum juga ni.. InsyaAllah, ada rezeki, tak bertangguh akak kongsikan yer..

sarah-najwan said...

tahniah hanis walau apa pun rezekinya..

jika sudi nanti..boleh share yer..suspen ajo ni..hahhaa

Dilla Ady said...

alhamdulilah...

kena la citer jugak ni kak kt entri..baru kami tak ternanti penuh seksa..huhu

whitecappuccino said...

tahniah..tapi apa tu ek? nak tau jugak!

NICK IRFAN said...

eh! ape dia ek? ape2pun tahniah!

Hanis Azla said...

sarah najwan : thanks akak.. InsyaAllah.. ada rezeki nnt saya share yer..

dilla ady : Alhamdulillah.. InsyaAllah nnt akak buat entry ttg itu yer..

whitecappuccino : thanks kak.. nnt saya share yer kak..

nick irfan : thanks nick.. tunggu.. he..he..

Sasa Al-Sharif said...

akhirnya sebagai pembaca di sini pun ingin nak kata penantian suatu penyiksaan. nak tau apa benda tu

Hanis Azla said...

mmg satu penyiksaan kan.. he..he.. sebenarnya akak pun dalam penantian juga ni.. InsyaAllah sasa.. ada rezeki mmg akak akan share punya..

munna said...

tahniahlah...tumpang gembira apa yg dihajati kesampaian

AngahSayang2314 said...

wahhh tahniah hanis tapi apa tue..apa pun sampai gak hajatttt

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza tunggu nak dengar ni.

Hanis Azla said...

munna : terima kasih yer.. terima kasih juga sudi follow blog ini..

angahsayang2314 : terima kasih angah.. nnt insyaAllah akak citer yer..

liza@adzrielAB : InsyaAllah.. nnt saya citer yer kak..

Aida said...

kak hanis, apa tu ?? tak sabar aida nak tau .. ngeh ngeh ngeh .. kepochiii sungguh kan ..

Hanis Azla said...

sabar yer aida.. sbb akak pun sdg bersabar sbb excited juga nak bercerita ni.. he..he..