Nuffnang

Friday, April 1, 2011

Blog Review Assignment 4 oleh Jejaka Terhangat..

Salam pagi untuk semua. Demi untuk support teman-teman, makanya saya nak join segmen lagi. Semalam saya telah di tag oleh Sarah-Najwan. Disebabkan nama saya seorang saja yang di tag wajib oleh Kakak Cikgu makanya dengan gigih saya berusaha untuk join segmen ini. Segmen ini adalah anjuran Jejaka Terhangat. Untuk join sama bolehlah klik ke sini.


Cantikkan bannernya. Sebenarnya saya tak reti nak review blog orang. Tapi oleh kerana nak join segmen ni terpaksalah saya cari idea juga untuk buat review. Mujur blog yang mahu di review ini merupakan antara blog wajib yang akan saya terjah setiap hari. Makanya mudahlah sedikit untuk saya cari idea untuk membuat ulasan mengenainya.

Assigmentnya ialah untuk review blog Diana - SenyumSenyum.

Yang best tentang blog ni ialah :

1. Entry yang terkandung di dalamnya - Entrynya selalu tentang kisah biasa, tapi kita langsung tak terfikirkannya. Dengan cara olahannya, cerita yang biasa pun jadi menarik dan boleh jadi isu untuk difikirkan bersama.

2. Direct - Entrynya sangat berani tanpa nak cover-cover. Maksud saya, memang secara direct dia menegur. Memang tepat mengena untuk apa yang ingin disampaikan dengan gaya bahasanya yang tersendiri.

3. Up date - Seorang blogger yang rajin update blog. Satu hari pun ada beberapa entry. Bagus..bagus.

4. Relation - Sentiasa ada perhubungan dua hala dengan blogger lain. Maksudnya dia rajin datang BW ke blog orang lain dan rajin komen entry orang lain juga.

 
Yang perlu diperbaiki :
Opppsss.. selain dari headernya yang tak siap lagi, saya rasa blognya sudah cukup baik untuk setakat ini.

Saya perlu tag seorang. Dan orang itu ialah http://adzriel.blogspot.com/ yang rajin join segmen. Tarikh tutupnya pula ialah pada jam 10 malam ini.

21 comments:

Liza @ Adzriel AB said...

woo... review blog diana.. setuju sangat. wah! dapat 2 review hari ni ye dari hanis dan akak juga utk segmen2 tadi.

Ati Masrif said...

blog diana mmg best

lurus saje..
tak ada bengkang bengkok kan...hihi

sahromnasrudin said...

saya belum terjah blog dia..nnti nak terjah sat huhuhhhh

Aida said...

hamboiii kak hanis .. rajin ye hari ni .. ingatkan april fool tadi ..

Hanis Azla said...

liza@Adzriel AB : Alhamdulillah.. hari ni hari rajin saya kak.. he..he..

ati masrif : mmg best kan ati.. mcm blog ati juga lah..

sahromnasrudin : ada masa nnt jemputlah terjah yer..

aida : hari rajin tiba juga.. he..he.. tp takde kaitan dgn april fool pun..

nurkaloi said...

wutt wuutt

okee gud luck

t kaloi renang-renang blog dyorang

- GC - said...

wahhh..pandainya review blog org.. hehe..

azzey said...

bagus gak segmen ni . nk terjahlah blog yg awak review tu...:)

sarah-najwan said...

tenkiu hanis..
sama2 menyokong blogger...

Hanis Azla said...

nur kaloi : Selamat berenang kaloi.. Thank you..

-GC- : bukan pandai pun.. taku2 juga kot2 jd memandai2.. he..he..

azzey : jemput singgah kak ke blog diana kak..

sarah najwan : u r welcome kak.. yup.. sama2 kita saling menyokong..

diana said...

terima kasih sudi join ye kak..
blog saya biasa2 je kak..
sama je macam blog orang lain..:p
terima kasih banyak2..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

assalam, rajin nyer Hanis nieee..blog BSB tak nak ker?

✿ etiey erywan ✿ ©™ said...

nak terjah jugaklah.. hehhe

Hanis Azla said...

diana : sama2 diana.. setiap blog ada keistimewaan tersendiri kan..

be simple beb (BSB) : dah kena tag kenalah merajinkan diri.. he..he..
klu tak tak reti juga nak review blog org..

etiey erywan : selamat menerjah etiey..

Mayana said...

okay ape akak mereview ni...yana punya blog ada org sudi nk review tk muahehe...

Liza @ Adzriel AB said...

dah siap..
http://adzriel.blogspot.com/2011/04/blog-review-assignment-4-oleh-jejaka.html

Hanis Azla said...

mayana : okey yer yana.. akak ikut apa yg akak nmpk saja.. jom kita buat segmen minta org review blog kita pula nnt.. nak tak yana.. he..he.

liza@adzriel ab : siap eh akak.. nnt saya terjah.. he..he.. thanks akak..

whitecappuccino said...

selalu gak masuk blog diana..rajin la hanis wat review

Hanis Azla said...

selalu ke blog diana juga yer kak.. saya review iku apa yg saya nampak saja kak..

Jejaka Terhangat said...

point2 yang baik. thanks sbb sudi join assignment review 4 ni ye. keputusan asaimen dah keluar. meh terjah sini =)

Pemenang Blog Review Assignment 4

Hanis Azla said...

Alhamdulillah dpt join utk sama2 support teman2 blogger..