Nuffnang

Friday, April 22, 2011

Our wonderful Gift..

GOD granted my wish for having you,
and now through you GOD will give me another Gift...
Our wonderful Gift.. Thank you Allah.

Ayat yang di atas tu adalah sebahagian dari ayat dalam kad yang aku terima dari en.asben semasa aku mengandungkan anak sulungku Han. Kalau aku, selalunya lebih suka memilih kad yang penuh dengan kata-kata yang mengambarkan perasaanku. En. asben pula sukakan kad yang kosong. Makanya, kad dari en.asben untukku akan penuh dengan kata-katanya sendiri. Dan kata-kata yang ini sangat bermakna untukku dan sangat aku ingati sehingga kini. Thanks sayang.

Alhamdulillah, pada tanggal 22 April 1999, jam 9.05 minit pagi, aku selamat melahirkan bayi sulungku di Pusrawi Kajang. Kelahiran Han merupakan hadiah yang tak ternilai buat kami. Sekarang ini, Han lah satu-satunya anak perempuan kesayangan kami. Terima kasih Allah untuk anugerah yang indah ini. Hari ini genaplah 12 tahun umur Han. Terasa cepat  benar masa berlalu. (Tahun ini anakku akan mempunyai kad pengenalan sendiri).

Han suka sangat dengan tarikh hari lahirnya kerana ianya sama dengan tarikh Earth Day. Waktu dulu ada kempen satu kelahiran satu pokok oleh WWF. (Sekarang ada lagi ke? Aku tak pastilah pula). So, en. asben ada membelikan satu pokok untuk Han untuk ditanam sempena kempen itu di Bukit Jalil. Ianya merupakan hadiah hari lahir dan hari bumi untuknya. Ianya juga salah satu usaha untuk menyelamatkan bumi agar ianya kekal hijau. 

Happy "Bearthday" Han dari mama, ayah, adik & baby. Kami mendoakan segala yang terbaik buat Han. Semoga Han menjadi anak soleh yang beriman dan mendapat kebahagian hidup di dunia dan akhirat. Semoga Han mendapat keputusan yang cemerlang dalam UPSR nanti. All the best to you my dear darling. We all love u so much.

PS : Selamat Hari Bumi untuk semua juga.

34 comments:

Suara Kalbu said...

Happy Birthday Han..

Semoga sihat, bahagia dan diberi rezeki dan kesihatan untuk terus menjadi anak kebanggaan ibu bapa kamu ya...

~ yus ~ said...

Selamat hari Jadi yang ke 12 Han...

Sekejap aje dia dah besar kan Hanis. Mesti Hanis teringat2 lagi sewaktu melahirkannya, tak sangka masa tu cepat je berlalu betul tak?

Liza @ Adzriel AB said...

ish... ikut mata saper ni ye? mata ayahnya ada... iras mak pun ada. hari ni bolehlah pegi buat IC. kat sepang je tak busy. hepi besday buat han... moga 5A UPSR nanti. aminnnnnnn

Izan Ishak said...

happy birthday utk han jugak!

moga han terus menjadi insan yang cemerlang dunia dan akhirat ye~

AngahSayang2314 said...

Epi bufday han...
semoga menjadi anak yg soleha di masa hadapan....amin....

macam kejap masa berlalu tahu2 nanti dah abis sekolah kan???

-Sara- said...

hppy bufday han..semoga pnjg umur n bahagia dunia akhirat :)

han ni mcm anak dara dah..tinggi ek..bru 12 thn :)

farah fauzi said...

so sweet la husband akak nih...mesti akak berbunga2 maser tuh...apa2pun..selamat hari lahir untuk Han...semoga menjadi anak yang berbakti kepada ibu bapa..hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaaa dah besar dah anak sulung akak ye..akak ni sure lebey kurang baya kakak sy..lahir awal 70an..sbb anak dia dah form 1..ehhe

hepi beseday utk anak akak..n selamat hari bumi..:-)

Maya Mayana said...

Selamat Ulang tahun Han..moga jadi puteri yang solehah...kata-kata datang dari hati lebih meninggalkan kesan....

Aida said...

Happy birthday Han .. hari jadi Han sama dgn birthday husband auntie .. :)

sarah-najwan said...

selamat hari lahir utk han
semoga menjadi anak yg solehah

dah ada anak dara dah awk ni..
anak sulung saya baru djh 5..ehhehe

h4ni3 said...

happy birthday han! semoga jadi anak yg berjaya dunia akhirat..

bila kita nak dating kat secret recipe dpn rumah ni? hehe

nurkaloi said...

wahhh bestnyer

epy birthday han ^__^

Hanis Azla said...

suara kalbu : Thanks ida.. mudah2an begitulah hendaknya..

~yus~ : Thanks yus.. betullah terasa mcm baru smlm melahirkannya..

liza@adzriel ab : muka campur2 mama & ayahnya kot kak.. he..he. kat sepang tak ramai org yer kak.. boleh fikirkan juga ni.. Thanks akak.. Amiinn.. mudah2an berkat doa akak tu..

izan ishak : thanks izan.. mudah2an hendaknya..

angah sayang 2314 : thanks angah.. aminnn.. itulah, cepat benar masa berlalu..

-sara- : thanks sara.. sebenarnya xlah tinggi sgt sara.. kiranya antara yg kecik juga dgn umur sebayanya.. dlm gambar aje nmpk tinggi.. he..he..

farah fauzi : mmg berbunga2 farah.. he..he.. thanks anyway.. mudah2an hendaknya..

rose@ibu rafiq : thanks rose.. itulah dah besar dah.. akak lahir tahun 76.. mgkn lebih kurang sebaya dgn akak rose tu..

maya mayana : thanks yana.. mudah2an gitulah.. betullah yana.. mmg berkesan.. smp skrg akak tak lupa..

aida : thanks aida.. same date yer.. selamat panjang umur buat hubby aida juga..

sarah najwan : thanks kak.. itulah anak dara sorang kak.. mcm akak juga.. ada sorang puteri mek sarah
kan..

h4ni3 : thanks hani.. mudah2an.. nnt kita set date.. kita dating kat SR tu yer.. rumah hani kat belah mana yer?..

nurkaloi : best. he..he.. thanks yer kaloi..

Eye_nee said...

Hepi Besday Han...She luk matured la Hanis...semoga Han panjang umur...murah rezeki dan menjadi anak yg berbakti pada parents Han...

NICK IRFAN said...

hppy besday utk anak akak! semoga berjaya dalam UPSR nnt!!! :)

eB ezrin said...

happy besday... doa terbaik dari kami :)

Pala Maldini said...

happy bday Han.. may all your wishes come true

=sz= said...

selamat ulangtahun melahirkan anak sulong kak! ;)

diana said...

selamat hari jadi Han..
semoga sihat sentiasa..
jadi anak yang baik dan cemerlang dalam pelajaran dan kehidupan..

Daddy Ziyyad said...

Selamat Hari Lahir Han...

Memang masa cepat berlalu kan kak...

Saya sendiri, sedar tak sedar dah 2 tahun setengah ada anak! :)

Kakzakie said...

Hanis.... kita selalu merasa anak kita masih kecik kerana masih terbayang saat dan detik kita melahirkannya... tak sedar dah 12 tahun...

"HAPPY BIRTHDAY TO YOU HAN" dari auntie zakie.

ummiross said...

Happy birthday Han...
Semoga Allah sentiasa melindungi Han dan memberikan segala yang terbaik buat Han...

Hanis Azla said...

eye_nee : thanks yer kak.. Amin.. mudah2an.. nmpk matures yer kak.. he..he..

nick irfan : thanks nick..

eB ezrin : thanks eB..

pala maldini : thanks yer :

=sz= thanks suzie.. ulang tahun yg sentiasa di ingatan..

diana : thanks diana.. amin.. mudah2an hendaknya..

daddy ziyyad : thanks yer doc.. itulah cepat masa berlalu.. ziyyad pun dah nak dpt adik dah..

kak zakie : betul sangat tu kak.. thanks yer..

ummiross : thanks ummi atas doa tu.. aminnn..

Ati Masrif said...

romantik betui hubby hanis...

rasa nak menangis kalau
hubby kita yg tulis begitu

selamat hari lahir han cayang!

etiey.com© said...

selamat hari jadi.. moga jadi anak yang soleh. amin. wah romantiknya ye kak

mamalieyna said...

Happy besday sweety~ cepat kan masa ebrlalu..tambah next 12 years, dh bleh kawen dah..hehe..dan jadi mak mertua..ekeke..

tice SHA said...

selamat hari lahir han dari aunty...
memang betul kak anak adalah anugerah dan hadiah yang tidak ternilai...:)

Hanis Azla said...

ati masrif : Alhamdulillahh.. saya pun bila baca balik kad tu rasa nak menitis air mata ni.. Thanks yer ati..

etiey.com : Thanks etiey.. aminnn.. harap2 berterusan hendaknya..

mamalieyna : thanks eyna.. mmg cpt masa berlalu.. alamak.. haahlah.. jd mak mertualah org lah pulak he..he..

tice sha : thanks yer tice sha.. itulah, tak ternilai utk kita dan harus dijaga sebaiknya..

Sofya said...

dah ada anak dara akak ni..
Selamat hari lahir buat han semoga pjg umur murah rezeki... jgn nakal2

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza kata dgn ikin.. comelkan aunty tu.. ikin kata "ha'ah lah mama!"

Hanis Azla said...

sofya : Alhamdulillah.. dah ada sorang dah.. thanks yer..

Liza@Adzriel AB : ha..ha.. sama comel dgn akak & ikin juga.. thanks akak sbb sudi dtg.. appreciate it so much..

mimi jazman_MJ said...

nampak macam dah besar.. tak sangka masih berusia 12 tahun.. :)

saya juga sayangkan bumi..

Hanis Azla said...

dalam gambar aje kot.. sbb kat luar kecik aje Han tu.. mungkin sbb gayanya kot..