Nuffnang

Monday, April 4, 2011

Dah ada kemajuan dah.. Alhamdulillah..

Sejak kebelakangan ini ada perubahan dan perkembangan yang positif pada my IS. Mungkin dah semakin besar ni makanya dia pun ada rasa untuk memajukan diri. Kalau tidak tu buat selamba dia saja. Takde langsung nak buat sesuatu tu dengan bersungguh. Asyik ala kadar saja usahanya. Kalau kita tak menegur tentang perkembangannya, dia pun statik aje kat satu-satu level tu. Takde kemajuan pun yang mahu ditunjukkan.

Main gitar sudah ada peningkatan. Kalau dulu bila suruh praktis kat rumah asyiklah treng.. treng.. treng aje bunyi yang kedengaran walaupun dia sudah kenal notes yang diajar. Sekarang ni ada jugalah bunyi lagu  yang kedengaran walaupun baru satu lagu yang dia sudah hafal notenya. Kiranya aku boleh senyumlah juga. Sebelum ni rasa macam aku hantar dia ke kelas tu setakat mengisi masanya saja. Sudahlah kat rumah liat nak praktis. Tapi bila tanya pada guru muziknya, cikgunya kata dia bagus dalam kelas dan antara pelajar yang cepat tangkap. Confuse juga aku sebab kontra benar prestasinya di rumah.

Untuk kelas renang pun setelah 4 bulan ni barulah dia menunjukkan kemajuan. Sekarang ini dia dah boleh berenang kuak dada tanpa bantuan pelampung. So bolehlah ke level seterusnya iaitu free style.  Confident pun dah ada. Takde lagi takut-takut dan kelam kabut. Main-main waktu cikgu mengajar pun dah kurang sikit. Jadinya nampaklah juga penumpuannya pada ajaran yang di beri. So time praktis tu nampaklah yang dia memang buat betul-betul.

IS, Az dan teman sekelas. Az pun dah ada perubahan. Dua gigi susu depannya dah tanggal. So dah jadi budak ronggaklah dia sekarang. Last time masa pergi kelas swimming google Az terputus talinya. So kenalah aku beli google yang baru dari cikgunya. Masa tu Is pun nak sama tapi sebab googlenya okey lagi makanya aku buat nahii sajalah. Tapi the next-next folowing weeks tu dia tertinggal pula googlenya kat rumah waktu kelas. Jadinya nak tak nak kenalah juga belikan google untuknya juga. So google hitam tu google barunya. Punyalah suka. Kat dalam kereta pun pakai google tu juga untuk cover mata. He..he..
Treng.. treng.. treng...

26 comments:

Adinda Amy Sensei said...

goood....hehe...salam kenal ye sis..

etiey.com© said...

good.. bagus! asal gambar kecik kak dia

-Sara- said...

wahh! besar esok jd musician la anak akak nii ek, hehe :D

Hanis Azla said...

adinda amy sensei : Alhamdulillah.. salam kenal juga yer..

etiey.com : saja aje buat size kecik mcm tu.. he..he..

sara : takdelah sara.. cuma nak anak2 ada multi skill saja.. bekalkan ilmu yang akak & en.asben takde..

Dinas Aldi said...

way to go Is! semoga bertambah maju lagi lepas ni :)

ummiross said...

Treng,treng,treng!,bravo Is...Is boleh!

Fariq said...

kawan dari dulu balaj main gitar tak pandai2 sampai skrg.. sampaikan gitar tu sedekah kat orang je.. ngeh..

untung skrg erk, nak blaja berenang dah de kelas, dulu kawan blaja berenang sendiri kan sungai, kalau lemas mmg tak dpt la awek2 nak ngorat kawan skrg ni.. :p

latest -
Dari Blogger Ke Wordpress

Yua said...

sy dari dlu smpai skang x reti2 pon berenang. aduii. pas ni boleh la mintak si IS tlog ajarkan. hheehehe...

Hanis Azla said...

dinas aldi : InsyaAllah.. harap2 gitulah kak..

ummiross : klu rajin praktis dan usaha lebih sikit mesti boleh kan ummi..

fariq : he..he.. sudahnya sedekahkan kat org aje yer.. mmg rugi besarlah awek2 tu klu fariq lemas dulu.. ha..ha.. Alhamdulillah panjang umur..

yua : samalah dgn akak.. x reti2 berenang.. nnt kita belajar sesama dgn dia yer.. he..he..

sarah-najwan said...

wow..hebat is blaja muzik..
anak saya yg djh 4 sibuk nk masuk kelas renang..hehe

padahal salu pi kolam mandi..

farah fauzi said...

best jer tgk main gitar tuh..heheh..i loike...

Mayana said...

treng...treng...hehe...dh tanggal ae gigi sususnya..anak yana yg 1st tu eii byk tul gigi susunya yg rosak,tk comel T_T

Hanis Azla said...

farah fauzi : bestkan.. akak pun dah boleh treng..treng..treng.. he..he.

mayana : rosak eh giginya.. akak pun sbb mak akak concern sikit bab jaga gigi ni.. jdnya klu anak2 taknak gosok gigi, mak akak sental juga guna napkin.. itu yg gigi anak2 akak okey masa gigi susu.. takpe yana, nnt dah ada gigi kekal okeylah tu..

Ati Masrif said...

wah..ini idea yang
sangat bagus untuk kita
untuk syahmi bila besar
sikit nanti...

kelas renang tu paling bagus
untuk keselamatan dan kesihatan

bunga said...

hahaha..bunga sampai sekarang lum pandai berenag..ahha

wahida said...

saya jeles la tgk anak2 akak pandai berenang...

bila la saya nak anta anak saya swimming lesson ni...

Eye_nee said...

ada hajat juga sebenarnya nak main gitar..heheh...dah tua2 ni terpaksa lupakan jer la hajat tu...

Hanis Azla said...

ati masrif : itu yg saya hantar anak2 utk ambil kelas ni.. nnt boleh hantar syahmi juga..

bunga : kita sama.. hu..hu..

wahida : takpe.. nnt ada masa dan kelapangan boleh hantar anak2 wahida pula..

eye_nee : klu berminat, tak kira muda ke tua boleh belajar juga kak.. he..he.. lps tu main untuk diri sendiri dan keluarga..

Aida said...

pandainya dia main gitar .. kan best kalau anak² aida pun nak pegi kelas renang tu ..

Hanis Azla said...

mula2 tu mmg dia org takut nak join kelas aida.. tp dah lama2 baru okey.. skrg bila dah pandai berenang lg excited nak pi kelas..

diana said...

nanti boleh la is jadi komposer ..
hheheh..

Hanis Azla said...

komposer pun boleh dpt title kan.. he..he.. takdelah melawak aje..

Dilla Ady said...

halamak..smart jek tgk anak akak main gitar..cam aizat la..feeewittt..

Hanis Azla said...

feewwwiiit.. gaya aje tu dilla.. tp bila suruh praktis liat sikit.. he..he..

h A n Y S said...

bagus nya kecik dah pandai brenang..saya ni ha, takde maknanyaa nak pandai2..bila nak blaja je, asyik tkot je kalau TERtenggelam..haha

Hanis Azla said...

kita serupa hanys.. sbb itulah gigih hantar anak pergi kelas tu.. he..he..