Nuffnang

Sunday, April 10, 2011

Appointment wajib di hujung minggu..

Hari jumaat tak berapa sihat. Semalam dah okey sikit tapi penuh pula aktivitinya disamping melayan mood tak sihat lagi. Alhamdulillah, hari ni dah sihat. Tapi aktiviti masih penuh juga. So sebelum aktiviti bermula ada perkara yang perlu diselesaikan terlebih dahulu sebelum menjelang tengah hari. Dan perkara itu semestinya iron baju sekolah, baju kerja dan baju nak keluar nanti. Semalam dok melayan habuk dan sampah. Hari ni dok melayan baju dan seluar pula. Biasalah, aktiviti wajib di hujung minggu. Terpaksalah ambil takhta bibik he..he..

Minta maaf yer kawan-kawan. Tak sempat nak pergi melawat. InsyaAllah, nanti-nanti, esok-esok kalau free kita cover balik. Have a nice weekend. See you later. My appointment dengan mr. iron dan mrs. iron board dah due ni...    

22 comments:

.: iEyLa :. said...

huhu...rjnnye...
free t ieyla tlong ek sis..
tp xfree la..hihi

sayangsayangibu said...

susah nak drop komen disini..

sayangsayangibu said...

huhuhu... boleh lah pulak

apa pun selamat berhujung minggu....

MiSzy DiaN said...

tak pa kak hanis..
kmi memahami tugas kak hanis sbgai seorang ibu mithali.. hehehe.
rasa rndu plak zamn2 skloh.. asal hjung minggu jak, kena iron semua bju skolah.. cuci kasut, kpur kasut..

skrg ni.. on9 :)

Izan Ishak said...

selamat ber'date' dgn mr iron n ms iron board ye kak....

izan plak kalau hujung minggu gini..lagilah malas nak buat apa2... camna tu kak?

~ yus ~ said...

hehe, yus pun baru je selesai iron baju ni, baru bukak blog. Penat rasa..huhu

Liza @ Adzriel AB said...

mana due lagi sebelum pukul 6 pagi esok... he..he.. ntah le..akak ni selalu last minute buat keje. tak tau bila nak insaf.

Ati Masrif said...

yelah..

teringat nak gi gosok baju sekolah :)

KELI OH KELI said...

besar pahala kakak...selalu jalankan tanggungjawab yg baik utk keluarga...patutlah syurga di bawah telapak kaki ibu...insan yg selalu berkorban dan menjadi pelindung pada anak2..

Dinas Aldi said...

selamat iron baju, hehehe

bunga said...

xpe2...tolong bunga gosok baju laaa..hehe

♥MAMASYAZA♥ said...

samala cam akak pun, cuti aje, baru la nak settle kain baju, vacuum n mop lantai, lipat kain. time cuti le baru nak asah skill memasak, fuhhh tak pijak lantai rasanya kaki ni

sarah-najwan said...

saya mmg xle iron baju awal2..
mesti esok pagi la jugok..heheh

-Sara- said...

ahaha..ingtakan appointmen ape kak hanis ni :P

Fariq said...

takpe kak.. settle kan dulu mane yg penting.. tapi lepas dah settle semua wajib terjah semua entri yg tertinggal.. wakakaka.. :p

latest -
Kalaulah Ada Mesin Duit Kan Senang
Follower Dan Visitor Tetap

Sasa Al-Sharif said...

buat gotong rotong mesti lebih happy

S..U..D..@..I..S said...

huh!!!!!! kerja2 yang x pernah habis dan x kan habis... penat2....bibit tolongggg (berangan kalu ada bibit)...hehe

ummiross said...

biasa lah Hanis, ummi pun kalau sabtu ahad tak dapat sangat spend masa depan lappy, banyak aktiviti jugak bila cuti2 ni

whitecappuccino said...

akak tak suka la iron baju tapi memang wajib la..selalu iron pagi before gi sekolah..time blackout naya!

Hanis Azla said...

.:ieyla:. : terpaksa merajinkan diri ieyla.. he..he.. tugas hakiki kat rmh..

sayangsayang ibu : alamak.. susahnak komen ek? nape plk yer.. Thanks anyway..

miszy dian : dah tugas, mmg kena diutamakan.. bestlah yer.. skrg tak perlu nak buat semua tu lagi.. boleh layan on9 jer..

izan ishak : takpe.. izan ada lebih masa kat rumah.. weekend mmg kena rehat byk2.. akak klu weekend pun nak rehat mmg weekdays tak terlarat nak buat semua..

~yus~ : Alhamdulillah.. dah settle..

liza@adzriel AB : saya klu nak tunggu esok pagi dah tentu2 malam ni termimpi2 iron tu kak.. ha..ha.. lg tak lena tido jdnya..

ati masrif : ada masa boleh settlekan dulu..

keli oh keli : harap2 amalan yg menjadi tanggungjawab ni diterima olehNYA..

Dinas Aldi : Thanks kak..

bunga : bak sini akak tolong.. tp ada extra charge lah yer.. he..he..

mamasyaza : itu yg buat hujung minggu terasa lebih pendek kan kak.. byk benar agendanya..

sarah najwan : saya plk mesti nak settlekan semuanya dulu.. klu tak dok risau aje.. he..he..

-sara- : ha..ha.. appointment penting tu sara..

Fariq : InsyaAllah.. nnt akak cover balik yer.. he..he..

sasa al-sharif : mmg kena bahagi2 tugas.. klu tak mmg tak cukup tangan dibuatnya..

sud@is : bestnya klu boleh jerit2 panggil bibik tolong kan.. he..he..

ummiross : sarat dengan aktiviti kan ummi.. kdg tu nak berehat pun x sempat..

whitecappuccino : samalah.. tp dah terpaksa kenalah buat juga.. lg satu sbb takut blackout pagi2 juga.. mmg naya.. he..he..

Aida said...

iron baju² skolah anak, tugas mr hubby .. jadi aida fokus baju keje hubby dan baju aida je .. itu pun di subuh hari baru nak iron .. hehehe

Hanis Azla said...

wah bagusnya.. pembahagian sama rata ni aida.. ringan sikit kerja kita kan..