Nuffnang

Wednesday, April 20, 2011

Bila orang memberi...

Salam pagi untuk semua. Dah breakfast ke? Alhamdulillah.. aku dah kenyang. Pagi ni emak goreng nasi goreng ikan masin. So aku bawa bekal. Sampai ofis dah ada bekal di atas meja. Nasi goreng juga. Yang ini my officemate Ika yang bekalkan. (Ika ni my silent reader juga). Thanks Ika. Rajin dia bekalkan sarapan untuk kawan-kawan sama. Sedap nasi gorengnya. Terima kasih daun keladi yer ika.. he..he..

Minggu lepas ada award dari teman blogger. Semalam pun ada juga. Wah.. sukanya. So, aku cadang nak gabungkan kedua-duanya dalam satu entry. Ini kerana aku mendapat award itu kerana aku pengunjung setia blog mereka disamping menjadi antara teman yang rajin tinggalkan komen di entry-entry mereka. Blog mereka berdua juga memang antara blog kunjungan harianku. Tak sangka pula. Keikhlasan dalam membuat kunjungan dan memberi komen dihargai. Terharu rasanya.


Award ni dari Yus. Teman blogger sebaya. Yus kata dia seronok bila dapat tahu yang kami sebaya. Kebetulan pula aku pun merasakan yang sama bila dapat tahu yang kami dilahirkan pada tahun yang sama. Award ni untuk top 3 pengomen terbaik di blognya. Terima kasih banyak yer Yus untuk award ini. Terima kasih juga kerana selalu mengunjungi blog saya dan sudi tinggalkan komen di entry-entry saya. Terima kasih untuk persahabatan ini. Semoga Yus dan keluarga berbahagia selalu dan sentiasa mendapat rakmat dariNYA.


Award yang ini pula dari Yana. Thanks yana untuk award ini. Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat dan sudi selalu berkunjung dan tinggalkan komen Yana di sini. Hari ini juga merupakan hari jadi Yana. Kebetulan pula sama tarikhnya dengan adikku Fid. Tapi umur Yana lebih muda. Jadinya di sini akak nak ambil kesempatan untuk ucapkan Selamar Hari Lahir untuk Yana. Semoga Yana sentiasa mendapat keberkatan hidup, umur, rezeki dan kebahagiaan hidup bersama keluarga tersayang.

Itulah adatnya kan. Bila orang memberi, kita pula menghargai. Terima kasih juga untuk teman-teman yang selalu sudi berkunjung ke sini. Minta maaf yer, tiada award pula untuk diberi. Tapi yang pasti, kunjungan anda amat saya hargai dan ianya membuatkan saya rasa amat berbesar hati. Have a nice day!




35 comments:

Arizakiah said...

Salam ziarah,
Orang memberi kita merasa....

Eyrique Ettiqazz. said...

org memberi kita merasa,org berbudi kita berbahasa.semangat antara blogger telah terjalin..kipidap...

Maya Mayana said...

emm sama-sama kasih atas doa akak tu yer..terima kasih sebab terima award yg tk seberapa tu...hehe..terima kasih sebab sudi menjadi seorang kakak yg baik walau tk pernah bersua...terima kasih atas segalanya...(^_^)

Aida said...

bestnya dapat reward .. :)

Hanis Azla said...

arizakiah : begitulah kan..terima kasih yer..

eyrique ettiqazz : itulah adatnya kan.. semoga semangat yg terjalin terus semarak dgn nilai2 yg sebaiknya..

maya mayana : semoga persahabatan kita terus berkekalan dan diberkati olehNYA.. thanks yana..

Hanis Azla said...

aida : mmg best.. he.he..

- GC - said...

macam mana nak abehkan bekal nasik goreng yg tapau dr rumah sekali dgn ofismet bagi?? hehe

sarah-najwan said...

tahniah dpt awards..hheeehe

MiSzy DiaN said...

suka dtg ke blog kak hanis.. hehehe..
entry semua short n simple.. :)

farah fauzi said...

sayapun suka bawa bekal....baru puah hati makan makanan yang kita masak..hehe...kengkawan punsama..org memberi kita merasakan...heheheh

Hanis Azla said...

-GC- : yg bawa bekal dari rumah tu makan td.. yg org bagi tu mkn skrg.. he..he.. lunch nnt boleh skip dan ambil peluang utk tido..

sarah najwan : thanks kak..

miszy dian : thanks yer dian.. appreciate it so much.. jemput dtg lagi..

farah fauzi : betullah farah.. baru puas hati.. rasanya pun mmg kena dgn selera kita..

diana said...

selamat hari jadi untuk yang sanbut harijadi hari ni..
kak..saya lapar nasik goreng..
akak kan dah makan..
meh la sikit!!
hhehe

Hanis Azla said...

alamak diana.. dua2 akak dah setelkan.. he..he.. kononnya nak skip lunch.. tp entahkan jd entahkan tidak..

Daddy Ziyyad said...

wauuuu..

dapat 2 bekal nasi goreng, dan dua awards..

hehehe...

musti kenyang sampai ke lunch!!

Pala Maldini said...

bila orang memberi... kita beri balik dalam bentuk yang lain..

munna said...

tahniah dapat rewards... seronok kak bila dihargai oleh teman2

LiFe KaMi said...

tahniah dapat award.. menunjukkan ramai yang suka kat blog akak ni..
kami pun selalu dtg sini cuma kadang2 tu jd silent reader juga sebab busy..:)

AngahSayang2314 said...

hehehe.. tul tue... org memberi kita merasa tapi kalau merasa kita pun suka hehehe

Liza @ Adzriel AB said...

award special made tu... tahniah hanis. rajin ngomel juga ye. kirim salam kat ika. utk kak liza tak de ke?

-Sara- said...

congrats kak hanis!

nyway, kak hanis mmg pengkomen terbaik! ;)

Sasa Al-Sharif said...

tahniah buat kak hanis,

nak ucap selamat hari lahir buat yana(walaupun belum kenal). semoga sihat selalu & murah rezeki. Amin

Hanis Azla said...

daddy ziyyad : mmg kenyang dpt makan.. mmg seronok dpt award.. Alhamdulillah..

pala maldini : sgt betul..

munna : thanks yer.. mmg seronok bila dihargai..

life kami : thanks yer.. terima kasih juga kerana selalu sudi menjengguk ke sini..

angahsayang2314 : yg penting kita sama2 merasa suka.. he..he..

liza@adzriel AB : thanks akak.. nnt saya sampaikan salam akak tu.. blog kawan2 mmg suka nak komen lps dah baca entry.. rasa seronok mcm tu..

-sara- : thanks sara..

sasa al-sharif : thanks sasa.. nnt bolehlah ke blog yana utk berkenalan.. boleh tambah kwn2..

♥MAMASYAZA♥ said...

betul tu, bila setiap kunjungan dihargai, rasa heppy sgt

h4ni3 said...

yang memberi pun, tentu seronok dihargai sebegini :))

Eye_nee said...

sama saling memeberi dan menerima...yg memberi rasa dihargai yg diberi pandai pula menghargai..

KELI OH KELI said...

tahniah ...kalau nk bagi nasi goreng pun boleh gak..tgh lapar nie...hehe...kasi pedas2 ya......")

hamzah ian said...

wow.. dapat award

Dinas Aldi said...

bagi akak memang Hanis layak dapat award tu sebab Hanis memang friendly & peramah di dunia blog ni, selalu balas kunjungan. tahniah Hanis!

Azlan Hasan said...

wah..untungnya akak dapat macam2..hehehe..semoga more coming after this..hehehe..

Regards,
-Strider-

ummiross said...

@Hanis Azla;

Hmm betul tu Hanis, orang memberi kita merasa, sama2 dapat pahala.

tice SHA said...

wow... tahniah kak..

AngahSayang2314 said...

betul tue angah sokong apa ya hanis cakap...

etiey.com© said...

betul kak.. orang memberi kita meneriam.. orang nak bagi kita amik. heheheh cantik!

~ yus ~ said...

Salam Hanis...

Terlewat sikit untuk baca entri ini. Maaf ya!

Terima kasih sudi terima award tak seberapanya itu...

Terima kasih juga sudi jadi teman blog yang baik...

Terima kasih atas semua doa Hanis buat keluarga Yus..

Moga Hanis sekeluarga pun ceria selalu, dapat kita berkongsi cerita selamanya. Walaupun tak pernah bersua muka, mana tahu satu hari nanti di izinkan Allah untuk kita bertemu kan...pasti seronok masa itu..

Teruskan berblog ya..:)

Hanis Azla said...

mamamsyaza : betullah kak.. rasa hepi sgt..

h4ni3 : harap2 begitulah hendaknya..

eye_nee : itulah adatnya kan kak..

keli oh keli : alamak nasi goreng dah selamat akak makan.. he..he..

hamzah ian : Alhamdulillah..

dinas aldi : thanks akak.. seronok dpt kwn2 yg baik dalam dunia blog ni.. dan akak pun salah seorang drpdnya..

azlan hasan : Alhamdulillah.. harap2 begitulah hendaknya..

ummiross : mmg pahala yg kita cari kan ummi..

tice sha : thanks yer tice sha..

angahsayang2314 : thanks angah..

etiey.com : dengan hati terbuka kita terima kan etiey..

yus : InsyaAllah, ada rezeki satu hari nnt kita jumpa.. tentu seronok..