Nuffnang

Sunday, April 3, 2011

Big Apple yang berharga RM50..

Tengah hari semalam kami menghadiri majlis kenduri kahwin teman sepejabat en. asben di Putrajaya. Selepas itu terus ke kelas renang anak-anak pula. Lepas kenyang makan nasi minyak tekak ini teringinlah pula nak makan donut Big Apple yang super sedap di Alamanda. So on the way balik rumah lepas habis kelas tu paksa juga en.asben untuk singgah Alamanda dulu.

He.. he.. paksaan berjaya. So dapatlah makan donut yang sedap tu sebab terperngaruh dengan review di blog siapa entah yang aku tak ingat. Yang pastinya memang sedap. Mula-mula beli 6 pax dulu sebab nak try. Makan kat situ juga. Then macam tak cukup tambah lagi 6 untuk bawa balik pulak. So beli beli 2 kotak yang 6 pax tu harganya RM25. Eh..eh  kenapa pula aku kata harganya RM50 pulak kat tajuk entry tu yer??

RM50 tu sebab kami terpaksa bayar RM25 untuk tiket parking yang tercicir entah di mana. Tak pernah-pernah dalam sejarah kami tercicir parking tiket. Semalamlah pula nak jadi cerita sebab aku beria nak ke Alamanda untuk Big Apple. So kesalahan terus terbahagi dua antara aku dan en.asben. So sama-sama boleh senyum. Takde marah-marah walaupun RM25 tu boleh dapat 2 kotak lagi Big Apple donut untuk 6 pax. Hu..hu..

Takpelah. Takde rezeki. Selalunya memang selit dalam wallet parking tiket tu. Semalam pula selit kat poket. Nak jadi cerita  kan. Kalau tak, takde cerita hilang tiket pula. Jadinya adalah pengalaman pergi mencari parking ofis kat Alamanda tu untuk dapatkan parking tiket yang berharga RM25 untuk kami keluar dari situ sebagai denda. Katanya kalau jumpa balik dalam masa 24 jam boleh refund semula duit tu. Tapi takdelah kuasa kami nak mencari semula parking tiket yang tercicir tu.

*Jokes untuk hari ini dan semalam di rumah kami asyiklah berkisar parking tiket. Masuk cerita apa pun mesti terselit cerita tu. ha..ha.. saja nak cari punca gurau-gurau manja.  

33 comments:

whitecappuccino said...

hehehe..kalo tak dapat extra 2 kotak lagi big apple..huhu

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam,Bigggg Appleeeee BSB dtggg...tak sabar nie nak p beli donut.BSB memang hantu donat.

ummiross said...

Wow!,Big Apple,favorite ummi tu,especially yang filling cheese tu,kalau order pack 6 bj tu,semua yg cheese je ummi pilih,sedap wooo,heee...

Liza @ Adzriel AB said...

hubby akak beli mini donut je tadi. lama tak ke alamanda.

http://adzriel.blogspot.com/2011/04/blog-ni-aku-rasa-patut-popular-laa.html

Fariq said...

tu yg pelik tu.. 2 pack 25 hengget. tapi kena 50 hengget.. rupenye campur duit tiket yg hilang.. ngeh...

latest -
[Part 1] FariqScorpio Pindah Rumah Baru

KELI OH KELI said...

ya...masuk kan sekali intangible cost adakala memberi kita pandangan yang baru pada satu nilai ...saya sangat suka entry ini...like!like!like!ilmu yang amat baik..terima kasih kak.

BENIH IKAN KELI ROCK

bunga said...

fufu..memang xde rezeki..haha

Hanis Azla said...

whitecappucinno : itulah, rezeki nak ke tempat lain pula kak.. hu.. hu..

be simple beb (BSB) : mmg superb kan donut tu..

liza@adzriel ab : mini donut pun sure sedap juga.. saya x pernah try..

fariq : ngeh..ngeh.. kos lain yg terlibat pun termasuk sama.. he..he..

keli oh keli : Alhamdulillah.. suka yer.. terima kasih.. itulah nilai sebenarnya utk sesuatu itu kan..

bunga : mmg takde rezeki bunga..

Hanis Azla said...

ummiross : yg filling cheese tu sedap kan ummi.. tp anak2 suka yg oreo.. saya pula suka californian almond.. tp klu ikutkan semuanya sedap sangat kan...

Mayana said...

hai kak,tkpelah niat sedekah je...rezeki kat tmpat lain kan :)emm yana tulis nama akak kat satu entry tu,boleh kan?

farah fauzi said...

masalah saya dulu bukan parking ticket tapi selalu lupa letak kete kat mana..hehe..sampai nangis2 tak ingat maser gi midvalley..wakaka

- GC - said...

takpe2, takde rezeki.


*takpenah lagi hilang parking ticket,tp mahal gak eh.

etiey.com© said...

wahh hilang diet kalau pekena donut nih.. hahhaa. walaweiiii lain kali jangan careless lagi kak... rugi tu hilang tiket!

-Sara- said...

SEDAPNYA BIG APPEL..TERINGIN LAK TBE2 :)

MamaTiaMia said...

salam hanis.alaaa siannya..tak apa lah..bukan rezki Rm25 tu..memang lah sesekali teringin nak big apple tu:)takec care and have a nice monday.

Hanis Azla said...

mayana : itulah, rezeki kat tmpt lain.. boleh aje letak nama tu.. takde masalah pun..

farah fauzi : masalah tu selalu dpt elak sbb selalu beringat.. selalunya akak ambil gambar no tempat parking and level sekali he..he.. boleh cuba klu taknak menangis lg..

-GC- : akak pun first time.. klu tak tak tahu juga brp harganya..

etiey.com : lain kali kena terus masuk wallet.. itulah etiey.. habis diet sbb donut yg sedap tu.. he..he..

sara : mmg sedap.. akak pun teringin lg.. ha..ha..

mamatiamia : mmg bukan rezeki.. klu teringin mmg selalu mencari smp dpt.. he..he..

Amy Syaquena said...

tak pelah nak buat macam amne tak ada rezeki...

wahida said...

big apple mmg feveret saya...kalau dpt yg cheese lagi best!!

Mama Gee said...

alahaii...demi big apple yaa..

dulu masa br2 buka..g mmg gile dgn bid apple...asek pi beli je..hari2 pi belipun takpe...mcm ketagih..
sampai satu tahap dh muak gile
skrg lalu tepi kedai langsung takde nafsu nk beli...ngeeee

Daddy Ziyyad said...

adoii aiii..$25 tu....tapi nak buat macam mana kan..dah hilang....

kalau hilang coin parking kat KLIA lagi mahala kena charge.

diana said...

lepas ni hati2 kak..
mungkin masa seluk poket yang tak perasan tiket tu jatuh..

So Shy Lady said...

dah t.de rezeki kan....
dr skecil2 ujian smuanya dtg drNya
sabar je laaa ;D

Hanis Azla said...

amy syaquena : itulah, bukan rezeki..

wahida : yg cheese tu mmg best..

mama gee : selalu mcm tu kan.. klu dah muak, langsung tak teringin dah..

daddy ziyyad : dah hilangkan.. terpaksalah membayar dendanya.. hu..hu..

diana : mmg kena hati2 lain kali.. elok2 kena bayar rm2 terus jd rm25..

so shy lady : betul, besar kecil ujian dariNYA kita kena terima juga..

Dilla Ady said...

oh..kena denda rupenye..ingat semahal tu big apple donut tadi..

takpe la, dugaan la tu..leh tercicir..sabar je la kan kak..

Yua said...

ahahaha sgt sedap donut tu.. tiba2 teringin nak mkn.. akak belanja boleh?? hehehe -.*

sarah-najwan said...

donut big apple tu famili saya pu suker..mmg best sb lembut sgt2..

igtkan beli smapai 50 hinggit..mmg byk lah..hehe

Hanis Azla said...

dilla ady : he..he.. campur kos denda sekali..

yua : Teringin juga yer.. nak akak belanja, boleh aje.. takde hal..

sarah najwan : best kan donut tu.. klu beli rm50 mmg puaslah mkn.. he..he..

Izan Ishak said...

heheh...ingatkan akak beli 6x4 kotak big apple tadi...tercicir tiket rupanya. sekali sekala takpe kan kak~

Hanis Azla said...

tercicir tiket izan.. itu yg harganya jd berganda tu..

Aida said...

kak hanis, aida pun suka big apple .. suka yg ada kekacang tu .. satu lagi yg cheese .. kalau sorang makan, 6 pun bley habis .. haishhhh ..
tiket punya hal kan .. aida lg dasyat .. tiket tol dari sg buloh ke jln duta biasa rm1.90 .. tp sbb hari tu tak ingat mana letak, terus kena bayar RM49.60 .. ibarat dari ipoh selatan ke jln duta .. hazabbbb betul rasa .. gara² en suami tak cukup tdo ..

Hanis Azla said...

best kan big apple tu.. akak pun prefer yg kekacang tu.. kacangnya pulak padat yg amat.. itu yg buat lg sedap tu.. mak aii.. terpaksa bayar yg maksimum yer.. tp klu benda nak jd kan aida.. kena redha ajelah.. nak marah dan nak gaduh pun tak guna.. harap2 lain kali kita tak kena lagi..

Mr Strider said...

hehe..sampai skunk x jumpa ke kak??sy penah ilang parking ticket gak..tp ngam2 smpai rumah tiket tu ade terselit dalam wallet rupanya..memang menyakitkan hati..hehehe..

Regards,
-Strider-

Hanis Azla said...

mmg sah2 tercicir.. itu yg tak jumpa balik tu.. tp buatnya skrg ni terjumpa tiket tu semula mmg kita bakor aje.. he..he..